17. jul
VIKTIG. – Vi håper vår forretningsidé kan videreføres, sier jentene i Gledesspreder UB. F.v.: Guro Ludvigsen, Elise Bjørnson Kleven, Sofie Tomren (bak), Marte Thomassen, Siri Andrine L. Bakken, Pernille Johnsen, Johanne Ramsøy og Selene Fjellvang Lie. Bak: Lærer Wenche Hoel Ulvin, stortingsrepresentant Tone W. Trøen og ordfører John-Erik Vika.
 
Håper på flere gledesspredere
EIDSVOLL. - Alle trenger en bestevenn, sier jentene i ungdomsbedriften Gledesspreder.

Publisert: 13.apr.2017 06:00
Oppdatert: 10.apr.2017 13:17

Det er fast opplegg at elever på videregående skoler etablerer ungdomsbedrifter for å lære seg entreprenørskap.

De åtte jentene i ungdomsbedriften Gledesspreder på Eidsvoll videregående skole engasjerte seg sosialt ved å tilby aktiviteter til barn med nedsatt psykisk funksjonsevne. Nå håper de at det vellykkede tiltaket kan videreføres.

– ENTREPRENØRSKAP PÅ SITT BESTE

– Dette er en god forretningsidé. Det er sosialt entreprenørskap på sitt beste, og bør videreføres, sier Eidsvolls stortingsrepresentant Tone Trøen (H).

BESTE TEAM

Jentene samlet fem barn i barneskolealder to timer i uka til dans, turn, svømming, juleverksted, uteaktiviteter, skolekjøkken og lek.

Opplegget var så vellykket at jentene ble kåret til beste team under eidsvollmesterskapet for ungdomsbedrifter som samlet deltakelse fra alle videregående skoler på Øvre Romerike.

Premien var en dag på Stortinget sammen med Tone Trøen. Der møtte de også andre representanter for helse- og omsorgskomiteen og for næringskomiteen.

– mangler et slikt tilbud

Nå er jentene i ferd med å avslutte siste året på videregående og må derfor sluttføre sitt entreprenørskap. Men opplegget var så vellykket at de håper at tilbudet kan videreføres.

Nylig var de i møte med Eidsvolls ordfører John-Erik Vika for å orientere om opplegget og behovet. Der ble de møtt med utelukkende positiv forståelse.

– Vi har nettopp drøfte dette på ØRU-møte, sier ordfører John-Erik Vika.

– Etter at Haraldvangen ble lagt ned, mangler denne gruppa et tilbud over hele Øvre Romerike.

PRIVAT VIDEREFØRING

– Vi må forsøke å dra dette videre, men kommunen kan ikke overta. Det må nok drives som en forretning, men kommunen kan bidra, blant annet med å reklamere for dette på kommunens innbyggerportal på internett, sier Vika.

– Det er ikke noe ønske om at kommunen skal ta over. Det kan drives videre som en privat bedrift, men vi trenger at kommunen kan låne ut lokaler når vi trenger det, påpeker jentene.

INTEGRERING

Hvem som eventuelt skal videreføre tilbudet når de åtte jentene spres for å utdanne seg videre, er helt i det blå.

– Men dette tilbudet bør ikke forsvinne, mener jentene.

– Vi ønsker at barn med nedsatt psykisk funksjonsevne skal få være med på tilbud sammen med alle andre. De må ikke bli stående utenfor alene. Alle trenger en bestevenn, sier jentene.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no