17. jul
 
- Altfor dyr parkering ved Helsehuset
Parkeringsavgiften ved Helsehuset er altfor høy, mener Ap - og krever lavere takster.

Publisert: 23.apr.2018 06:00
Oppdatert: 20.apr.2018 17:28

Da Beate Christensen nylig skulle betale for 2,5 timers parkering ved Helsehuset og den interkommunale legevakta, forlangte kortautomaten 168 kroner. Hun representerer Arbeiderpartiet og reagerte så kraftig at hun tok opp avgiftene i tirsdagens kommunestyremøte.

- Det er altfor dyrt. Jeg tenker særlig på enslige forsørgere, lavlønte, kronikere og de som bruker Helsehuset mye. Å vente på lege tar fort fire timer, og da er det ikke alle som har råd til å betale for å komme seg ut av parkeringsplassen. Dette er usosialt og rammer dem som har minst, sier hun.

TILBAKE TIL GAMMEL PRIS

- Hvor mye bør det koste å stå parkert der?

- Jeg ønsker den samme prisen som vi hadde ved legevakta i Trondheimsvegen, 20 kroner timen flatt. Det er et paradoks at vi går fra den billigste til den dyreste parkeringen bare fordi det er en ny adresse, påpeker hun.

TAR BARE KORT: Ber om å få betale med penger

- Hvilke reaksjoner fikk du i kommunestyremøtet?

- Kommunaldirektør Mette Gro Iversen sa at prisen var satt ned allerede, fra den opprinnelige som jeg betalte. Og jeg forsto det slik at de skal se på dette på nytt, sier Christensen.

MANGE HUNDRE KRONER

Etter prissenkingen koster det 34 kroner timen inntil fire timer å parkere ved Helsehuset, så 60 kroner for den femte og 80 kroner fra og med den sjette timen.

- Makspris er uansett idiotisk, dessuten er den flere hundre kroner mer enn den burde være.

- Har du erfaring med parkering fra andre lignende steder?

- Rikshospitalet opererer med parkeringskort så du slipper å betale. Sånn vil jeg ha det her også, påpeker Christensen.

- Hvorfor ble det slik som detr er blitt her?

- Jeg tror ikke kommunen har vært involvert i planleggingen. Det er i tillegg til prisen flere andre momenter der som virker litt dårlig planlagt. Blant annet er handikapparkeringen lagt til gjesteparkeringen, og jeg så selv i vinter at det var svært vanslklelig for en bruker å gå derfra til Helsehuset, og det er tungvint å komme seg ut av parkeringsplassen når mange skal hjem om ettermiddagen. Jeg ser et forbedringspotensial på flere punkter her, sier hun.

- Hva gjør du videre?

- Jeg kontakter kommunaldirektøren til uken igjen, og jeg tar det opp i mitt utvalg. Så må vi se om vi skal innstille på noe, sier Beate Christensen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no