21. apr
 
– At vi får 300.000 er helt fantastisk!
Elevene på Vilberg trodde nesten ikke sine egne ører da skolesjefen avslørte gladnyheten.

Publisert: 25.mai.2018 21:00
Oppdatert: 25.mai.2018 13:49

Nærmere 300 elever og foresatte ved Vilberg skole var samlet i Eidsvollhallen da det offisielle startskuddet for «Operasjon Lekeplass» gikk.

Operasjonsleder Eirin Rastad (FAU) startet med å vise en videosnutt – som med skrekkfilm-effekter og -musikk ga synlige bevis på at skolegården er moden for oppgradering. Hun presenterte prosjektet, og ble møtt med stor entusiasme da hun la fram eksempler på hvordan skolegården kan bli seende ut.

– Wooow, suste det gjennom Eidsvollhallen da elevene fikk se 3D-skisser av nye lekeapparater.

KOMMUNALE MIDLER

Til stede var også tidligere Vilberg-rektor, nå skolesjef i Eidsvoll kommune, Rune Holm.

– Kommunen har en pott på 500.000 kroner. Disse midlene skal fordeles mellom ti skoler, forklarte han.

Dette dempet kanskje forventningene noe – men kort tid etter sto jubelen i taket.

– Av disse midlene blir «Operasjon Lekeplass» tildelt 300.000 kroner, fortalte skolesjefen og ble møtt med høye, spontane gledesrop og stor applaus.

– OVER ALL FORVENTNING

Skolens elevråd skal være «sjefsagenter» for prosjektet. Skolens øvrige elever blir også innrullert som agenter. Sammen med foreldrene, skolen og kommunen skal de utføre forskjellige oppdrag for å få prosjektet i havn. De ønsker også å få med seg politikere og andre lokale krefter på laget.

Elevrådsleder Caroline Michaelsen Jenssen (10), nestleder Ingrid Dahl (11) og sekretær Hedda Snekkerhaugen (11) strålte av glede etter at pengegaven ble avslørt.

– Det er helt utrolig. Veldig, veldig bra. Summen var over all forventning. Nå gleder vi oss til å få en trygg, fin og moderne skolegård som elevene trives i, forteller den smilende trioen.

STORT ENGASJEMENT

– Vi merker at både voksne og barn engasjerer seg i prosjektet. De yngste elevene er veldig opptatt av lekeapparater, mens de litt eldre ønsker seg trivelige steder de kan sitte å prate. Vi har planlagt mye for alle alderstrinn, sier «sjefsagentene».

De forteller at prosessen har gått veldig raskt. Det er bare noen uker siden de snakket løst om planene i elevrådsmøte, men med god hjelp fra blant andre Eirin Rastad nærmer drømmene seg nå realitet. – Det Eirin gjør er helt enestående. Helt fantastisk! Alle på skolen setter stor pris på innsatsen hennes. Hun er veldig flink og hyggelig – og sprer masse positiv energi, skryter jentene.

– BARNA ER DRIVKRAFTEN

Ideen dukket opp etter at en formell lekeplass-kontroll ble utført i fjor høst. Kontrollen viste at flere av lekeapparatene og -stativene måtte fjernes av hensyn til sikkerheten.

– For å få til en forandring måtte vi ha et konsept som engasjerer. Det føler jeg at oppmøtet og bidraget fra kommunen viser at vi har fått til. Nå blir det en kort, intensiv periode fram mot sommerferien. Barna er drivkraften, de skal inspirere oss voksne. Vi kaller det ikke for dugnad, men bruker det litt mer motiverende ordet «oppdrag», sier operasjonsleder Eirin Rastad.

– Vi spiller på lag med kommunen og skolen, som allerede har begynt å bestille materiell. I tillegg viser dette barna hvor mye de kan være med å påvirke selv, påpeker hun.

FAKTA: 

  • Prosjektet tilhører barna ved Vilberg skole
  • Skal bidra til aktivitet, lek og fellesskap
  • De planlagte apparatene kan flyttes til evt. ny skole
  • Skolens 362 elever blir «agenter» for prosjektet
  • Elevrådet blir «sjefsagenter»
  • 300 000,- har blitt innvilget fra kommunen
  • Består av to deler: Oppdrag på skolen og innsamling til lekeapparater
 
OPERASJONSLEDER: Eirin Rastad fra FAU ved Vilberg skole presenterte konseptet til elever og foresatte.
OVER ALL FORVENTNING: – Det er helt utrolig at vi får 300.000 fra kommunen, stråler f.v. elevrådsleder Caroline Michaelsen Jenssen (10), nestleder Ingrid Dahl (11) og sekretær Hedda Snekkerhaugen (11).
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no