15. sep
SIKKERHET: Belteheltene til Ruter skal få barn til å bruke setebelter i buss. Foto: Øystein Dahl Johansen/Ruter
 
- Bruk belte i bussen
Aksjon Beltehelt er i gang for å øke bruk av setebelte i skolebussen.

Publisert: 11.okt.2017 06:00
Oppdatert: 10.okt.2017 13:55

I fjor ble det påbudt å bruke setebelter i buss som har disse monter. Nå går Ruter og Akershus fylkeskommune til belteaksjon med egne superhelter på laget. Målet er å gjøre skolebusselever til beltehelter.

– Bruk av setebelte kan hindre ulykker og redde liv. Selv om bussulykker er sjeldne, er målet å få flere til å feste setebeltet når de reiser med skolebuss, sier kommunikasjonssjef Gro Janborg i Ruter.

BARE TRE AV TI

En måling foretatt i 50 skolebusser før aksjon Beltehelt, viser at kun 30 prosent av elevene brukte setebelte. Om ca. seks uker vil Ruter foreta ny måling.

HUSKER DU DETTE: Innesperret i skolebussen i flere timer

– Vær en beltehelt og bruk setebelte. Vi er opptatt av at skoleelevene skal ha en trygg reise med skolebussen. Ved å fokusere på å bruke setebelte håper vi at flere vil feste setebeltet også i bussen, sier Janborg.

Som ansvarlig for skoleskyss av elever i grunnskolen og videregående skole i Akershus, støtter Akershus fylkeskommune belteheltaksjonen økonomisk.

SUPERMANNDRAKT

Akershus har landets største andel av elever som har rett til gratis skoleskyss.

– Vi sender våre egne superhelter ut på oppdrag for å lære opp barneskoleelevene som reiser med skolebuss. 20 skoler skal besøkes på fem dager. 17 av de utvalgte skolene som får besøk av beltehelter, er på Romerike.

USKADD FRA KOLLISJON: Takker bilbeltet

Tirsdag var de på Mogreina og Maura skoler. Onsdag får Vilberg og Ås skoler besøk, og torsdag 12. oktober er turen kommet til Hurdal skole og kultursenter.

– Belteheltene vil ta imot elevene, og gi dem en tydelig appell. Alle elevene får utdelt en refleks og buff med belteheltlogo, påpeker Janborg.

Ett av målene med aksjon Beltehelt er også å nå foreldre og lærere, som skal være barnas beltehelter. Før aksjonen har Ruter møtt trafikkonktaker ved skolene i Akershus på trafikksikkerhetskurs sammen med Statens vegvesen og Trygg Trafikk, for å informere om hensikt og gjennomføring av setebelteaksjonen.

– Elevenes foresatte har fått tilsendt brev om kampanjen – med en klar oppfordring om å bli sitt barns beltehelt gjennom samtaler hjemme, sier Janborg.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no