20. aug
 
– Bygg «by» fra Mogreina til Sundet
– Hvis det blir bygget en ny veg fra Mogreina til Sundet øst for Dal, kan byen noen har foreslått legges oppe på åsen. Da blir Dal og Finstad attraktivt! sier Høyre-politiker og Dal-gründer Knut Arne Norbeck.

Publisert: 15.mar.2011 08:11
Oppdatert: 26.jan.2017 13:59

Han mener utviklingen på Dal de siste årtiene har vært veldig bra med næringsetableringer, boligbygging, grendehus, idrettspark, og mange fine, lokale tilbud på kultur. Men han er ikke fornøyd med infrastrukturen.

Spesielt er eieren av Granum Eiendom med Folkeparken-utbyggingen og Granum-utbyggingen lite fornøyd med trafikksituasjonen i stasjonsområdet.

– Dal stasjon er fortsatt sentral i trafikksammenheng, og jeg tror den store utbyggingen av Furuseth Slakteri med Vardevegen omlagt og gangveg langs hele strekningen fra stasjonen til Sætrevegen, blir viktig. I tillegg må det gjøres noe med krysset oppe ved Trondheimsvegen, kanskje bør det stenges og at en veg fra jernbanebrua ved skolebakken føres inn til næringssenteret langs Pernilletoppen. Mest tro har jeg på en ny «Finstadveg» oppe på åsen øst for Dal - der er det store utbyggingsmuligheter og plass nok, sier Norbeck.

Ikke minst mener han det blir lengre avstand fra Gardermoen-støy og avlastning for E6, en ny idé i debatten om ringveg i hele utbyggingsområdet. I disse dager er han i ferd med å fullføre de første åtte leilighetene i Folkeparken 13, der det blir leietakere i alle forretningslokale i første etasje. En av dem er Mix-kiosken til Fadil Sinani som skal utvide betydelig om kort tid.

– Jeg er fornøyd, det er fint å drive sin egen virksomhet her på Dal. Jeg har tro på framtida her, smiler Sinani bredt når EUB stikker innom.

 

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no