24. jul
 
– De er nesten som en familie for meg
Adam Arihi (26) fra Nordkisa har fått fast jobb etter å ha deltatt på Orbit Arenas program.

Publisert: 01.feb.2018 12:00
Oppdatert: 29.jan.2018 13:36

Nå har han 50 prosent fast jobb hos Kiwi i Gotaasgården på Jessheim. For å prøve seg litt mer skal han også ut i praksis hos Power på Jessheim.

– Så nå er alle dagene mine fulle. Jeg har bare én fridag, og det er søndag. Takket være Orbit Arena kom jeg fort ut i jobb. Jeg var vel der bare fem ganger før jeg fikk praksisplass hos Kiwi i mars i fjor. I november fikk jeg kontrakt. Jeg kan ikke få takket dem som jobber hos Orbit Arena nok. De er nesten som en familie for meg, sier Arihi.

Orbit Arena har i 50 år vært en stor aktør innen arbeidsinkludering og attføringstjenester.

FØRSTE ARBEIDSKONTRAKT

Han forteller at har hatt flere jobber, men at jobben hos Kiwi er den første han har kontrakt på.

– Jeg har gått kokkelinja, men jeg ble ikke ferdig med det, for jeg klarte ikke mer skole. Jeg ville bare ha meg en jobb, sier Arihi.

Han forteller at han liker å jobbe med mennesker.

– Jeg vil ha den kontakten at jeg kan se kunden. Jeg kunne også fått en jobb med å sitte å ta imot bestillinger på telefon, men jeg føler ikke det er noe for meg. Jeg vil ha det personlige ved å se ansiktet til personen og se at de smiler og å ha en samtale. Det er for mye telefoni i nå for tida. Nå blir man nesten født med telefon, sier Arihi.

– ALLE KAN JOBBE

Tone Trøen (H), leder for familie- og kulturkomiteen på Stortinget, var invitert til 50-årsmarkeringen i Herredshuset på Jessheim.

– Å hjelpe mennesker med nedsatt arbeidsevne til å få seg jobb er noe av det mest samfunnsøkonomisk lønnsomme vi kan drive med her i landet. Alle kan jobbe, bare de får den riktige jobben. Det gjelder i noen sammenhenger å se mulighetene. Arbeid har stor betydning for den enkeltes livskvalitet. Arbeidsmarkedstiltakene og de tjenestene Orbit Arena tilbyr, er en viktig del av innsatsen for å få flere i arbeid, sier Trøen.

VIKTIG FOR KOMMUNENE

John-Erik Vika (Sp), ordfører i Eidsvoll kommune, og konferansier på jubileumsfesten, mener Orbit Arena er en viktig bedrift for eierkommunene Eidsvoll, Hurdal, Nannestad og Ullensaker. I tillegg er Akershus fylkeskommune og noen private aktører med på eiersiden.

– Vi ser helt klart nytten av det profesjonelle arbeidet som gjøres hos Orbit Arena. Det er rørende gode resultater. Dette hadde vi ikke klart selv. Folk kommer ut som tente lys, sier Vika.

LES OGSÅ: Mange flere må ha sosialhjelp for å klare seg.  Men Britt har funnet løsningen

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
FEST: De om lag 160 gjestene som deltok på 50-årsmarkeringen for Orbit Arena fikk servert mye og god mat på Herredshuset Jessheim.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no