24. sep
GLEDER SEG: – Vi ønsker å nå ut til alle musikerne i bygda, sier Eva Kristin Kjæreng. I den nye musikkbutikken vil det også bli et eget instrumentverksted.
 
– Den eneste i sitt slag mellom Oslo og Gjøvik
Med over 20 års erfaring fra musikkbransjen – og gode hjelpere på laget ønsker Eva Kjæreng lokale musikere velkommen til ny butikk.

Publisert: 06.aug.2018 16:00
Oppdatert: 06.aug.2018 15:54

Fra og med den 16. august slipper lokale musikere å dra langt for å få det de trenger. Da åpner nemlig Eva Kjæreng musikkbutikk på Amfi Råholt.

LYDISOLERT ROM

– Her vil man få det meste. Strenger, kabler, lydutstyr … Selvsagt i tillegg til større instrumenter. Det vil også bli en del småtteri, for eksempel i form av musikalske gaveartikler, sier innehaveren selv.

–Før åpningen vil vi få på plass et lydisolert rom. Dette er spesialbestilt fra Spania. Her kan kundene få prøvespille de forskjellige instrumentene i ro og mak, forteller Kjæreng.

VERKSTED

– Jeg hadde aldri turt å åpne et rent instrument-utsalg, understreker hun.

Derfor blir det også mulig for kundene å få reparert instrumentene sine i den nye butikken. Med på laget har hun 4–5 deltidsansatte, som alle har solid musikkbakgrunn.

– Dette er kompetente folk som alle har forskjellige instrumenter som sitt fag. Da jeg søkte etter folk fikk jeg inn over hundre søknader. Jeg har også mange kontakter som kan trå hjelpende til, ved behov, forteller hun.

For alle musikere

De som eventuelt måtte håpe på en god, gammeldags platebutikk må gå et annet sted.

– Dette skal være en faghandel for musikere, understreker hun.

Det skal imidlertid være en lav terskel for å oppsøke butikken.

– Vi tar gjerne imot ferske musikanter i tillegg til de mer drevne. I startperioden kommer vi til å se an hva slags behov kundene våre har, så tar vi det derifra. Varesortimentet vil vi også vurdere fortløpende – og det vi ikke har på lager kan vi ofte skaffe.

MUSIKALSK BAKGRUNN

Kjæreng har drevet en reinspikka korpsbutikk på Vormsund i tre år. Nå flytter hun driften til Råholt samtidig som hun oppgraderer tilbudet.

– Etter å ha vært i musikkbransjen i over tjue år føler jeg meg sikker på at behovet er der. Jeg er ganske trygg på at markedet finnes, og vet at dette er etterspurt av flere. Samtidig håper jeg også at eidsvollingene kommer til å bruke oss. Dette vil bli den eneste butikken i sitt slag mellom Oslo og Gjøvik, påpeker Kjæreng, som selv spiller fløyte og saksofon.

I tillegg har hun tysk svennebrev som instrumentmaker.

NETTBUTIKK

For kunder utabygds, og for dem som ønsker å orientere seg litt tilbyr Kjæreng også nettbutikk. I tillegg til private ser hun på grunnskoler og musikkskoler som potensielle kundegrupper.

– Her skal ikke folk føle at de bare kjøper en gitar. De skal også få hjelp til å fikse den, lover hun.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no