19. jul
Godt salg: Anne Grethe Hammer, butikksjef ved Felleskjøpet på Botshaugtangen i Eidsvoll, er godt fornøyd med at salget på robotgressklippere stadig øker. Bare det siste året har salget økt med 18 prosent. – Vi har hatt en jevn økning på salg av robotgressklipperne helt siden vi begynte å selge dem for om lag fem år siden, forteller hun.
 
– Den har kommet for å bli
Hos Felleskjøpet på Botshaugtangen i Eidsvoll har de økt med 18 prosent fra i fjor.

Publisert: 08.aug.2017 06:00
Oppdatert: 08.aug.2017 06:43

Gå bak-gressklipper, traktorgressklipper eller robotgressklipper. Man har ikke lenger bare ett valg når man skal ut for å finne gressklipper.

Og mens salget på de to førstnevnte klipperne har gått ned, har salget på robotgressklippere økt hos Felleskjøpet på Botshaugtangen i Eidsvoll.

– Vi har hatt en jevn økning på salg av robotgressklipperne helt siden vi begynte å selge dem for om lag fem år siden, forteller butikksjef Anne Grethe Hammer, og legger til at de bare det siste året har økt salget med 18 prosent.

Pen plen

Butikksjefen tror de selvgående gressklipperne har kommet for å bli.

– Absolutt. Jeg tror det blir mer og mer salg av denne typen gressklippere, og at den har kommet for å bli, sier hun.

– Plenen blir veldig pen når det klippes med robotgressklipper, så det kan nok tenkes at man får lyst på en dersom man ser at naboen har gått til anskaffelse.

Bred kundegruppe

Kundegruppen som kjøpet robotgressklippere er bred. Unge, som gamle, de med stor plen, og de med liten plen.

– Det vi har sett i det siste, er at vi stadig selger flere av de mindre klipperne, noe som kan vitne om at også de med mindre hager velger å kjøpe robotgressklipper, mener Hammer.

Robotgressklipperne kommer i flere forskjellige størrelser, merker og i ulik prisklasse.

– I butikken hos oss har vi solgt mest av robotgressklipperne fra Viking, forteller butikksjefen, og legger til at de også selger modeller fra Robomow.

Flere ting spiller inn

Når valget om robotgressklipper skal tas, er det flere ting man bør tenke på.

– Man bør blant annet velge klipper ut ifra størrelse på hagen. I tillegg bør man ha i bakhodet at det ikke skal være for bratt og for mange dumper i plenen, sier Hammer.

For å sørge for at kundene som ønsker å kjøpe robotgressklipper får den hjelpen de trenger, har Felleskjøpet-butikken sendt flere av sine ansatte på kurs.

– Vi har to ansatte som er blitt kurset, både for å kunne gi god informasjon i forkant av kjøpet, men også for å bistå med service i etterkant, avslutter Hammer.

 
Mest solgt: Hos Felleskjøpet selger de mest av robotgressklipperne fra Viking.
Utstyr: Selv om robotgressklipperen går av seg selv, trenger den vedlikehold. Kniver må blant annet byttes.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no