15. nov
NORDKAPP-HURDAL: Tor-André Andreassen (t.v.), Sander Andreassen, Petter Folvik og Mzima Mortensen før de startet på den åtte mil lange turen fra Bardufoss til Bjerkvik. Foto: Privat
 
– Denne turen vil du få hår på brøstet av
Ryggmargsskadde Sander Andreassen (15) fra Hurdal er i gang med å sykle 270 mil med sin spesialbygde sykkel. – Den turen her kommer du til å få hår på brøstet av, sier ingen ringere enn OL-vinner, Olaf Tufte, til Sander.

Publisert: 10.jul.2018 15:00
Oppdatert: 10.jul.2018 16:01

Sammen med pappa Tor-André Andreassen og kameraten Petter Folvik startet Sander på Nordkapp for ei drøy uke siden. Sammen skal de sykle 2.700 kilometer hjem til Hurdal. Team Tour de Sander – NordkappHurdal 2018 er dermed godt i gang. Sander er født med ryggmargsbrokk. Han har ingen førlighet i underkroppen og har sittet i rullestol i hele sitt liv. Han er derfor utstyrt med en spesiallaget sykkel hvor han «trår med armene». Målet er å bruke 30 dager på turen.

I følgebilen har de med seg mamma Gunn Mariann, Sanders søster Jenny og broren Felix.

Mzima Mortensen, Sander og Petters klassekamerat, sluttet seg til gruppa i Bardufoss og skal også sykle sammen med dem hjem til Hurdal.

HILSEN FRA TUFTE

Den ikke helt ukjente OL-vinneren i roing, Olaf Tufte, har sendt en videohilsen til Sander og gjengen på Facebook-siden Tour de Sander – NordkappHurdal 2018. Der sier Tufte blant annet: Hei Sander! Ryktene sier at du har lagt ut på en ørliten sykkeltur. Det er ganske sinnssykt. Den turen her kommer du til å få hår på brøstet av. Når dere vel hjemme håper jeg du sender meg en liten melding. Vel hjemme, og vel gjennomført, så skal jeg se om ikke jeg kan få sendt deg en bambusboxer så du alle fall kan sitte komfortabelt, for jeg regner med at du blir rimelig sår i baken etter alle de mila. Uansett, jeg er imponert og ganske så inspirert av at du gjør en sånn tur. Håper det år fint.

MOTIVERENDE

– Vi fikk en veldig motiverende melding fra Olaf Tufte, og det varmet veldig, sier Tor-André Andreassen.

Team Tour de Sander sykler til inntekt for Handikappede Barns Foreldreforening (HBF).

– Det har gått veldig bra så langt. Bare litt trøbbel med Sanders sykkel. Men han imponerer meg. Han har ikke klaget en eneste gang, og har rørt meg til tårer. Man skal lete lenge etter sykkelgleden han har, sier pappa Tor-André.

Mandag syklet de fra Bardufoss til Bjerkvik, før de satte kursen mot Lofoten tirsdag.

– Vi har blitt veldig godt tatt imot her oppe, og har også overnattet privat, sier Tor-André.

Han forteller at de nå har over 6.500 følgere på Facebook.

LES OGSÅ: – Det er godt gjort av farfar å sykle så langt

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no