20. jul
ÅPNING: Ordfører Hans Thue fikk assistanse fra elevrådsleder Sigrid Johansen Herseth, rektor Irene Berger, og Sondre Skredderberget, nestleder i elevrådet, da han klippet snora og åpnet «nye» Nannestad ungdomsskole.
 
Ordføreren: – Dere må ta vare på den investeringen som er gjort
NANNESTAD: Nannestad ungdomsskole er offisielt åpnet. Skolen er renovert og utvidet. Ordføreren oppfordrer elever og ansatte til å ta vare på skolen.

Publisert: 10.nov.2017 15:00
Oppdatert: 10.nov.2017 11:37

– Dette er en stor dag. Mitt oppdrag her i dag er å overlevere denne skolen offisielt fra Nannestad kommunestyre til dere som skal bruke den, og foreta den offisielle åpningen.

Slik åpnet ordfører Hans Thue (Ap) sin tale da «nye» Nannestad ungdomsskole ble offisielt åpnet etter renovering og utvidelse.

Han pekte i sin tale blant annet på ansvaret både elever og ansatte ved skolen har.

– Dere må ta vare på den investeringen som er gjort. Dere må sørge for at skolen er like fin når neste års 8.-klassinger begynner her. Og slik skal det være framover, år om år. Ta ansvar, og minn hverandre på at dette er lånte ressurser, at det kommer noen etter dere som har samme behov og samme krav til en fin skole, sier ordføreren.

LES OGSÅ: Driver ungdoms-skolens «hjerte»

Åpningen ble foretatt på ballbanen med elever, ansatte, representanter fra Nannestad kommune og entreprenører som har vært med å fornye og utvide skolen.

Det var politisk uenighet om man skulle rehabilitere og bygge på den gamle skolen eller om man skulle bygge en ny skole.

– Men det kommunestyret var enig om var at den gamle skolen var for trang og nedslitt. Det ble derfor gjort noen valg og prioriteringer. Vi valgte å lytte til elevene, som var ganske unisone om et ønske om én stor ungdomsskole i Nannestad. Én her, og ikke én til i Maura. Elevene ønsket å bytte miljø, og bli en del av en større enhet, én felles ungdomsskole. Etter sju år på en barneskole er det fint å treffe elever fra andre deler av bygda og kanskje få nye venner, sier ordføreren.

Nannestad ungdomsskole er nå dimensjonert for 630 elever, og det er i dag 547 elever ved skolen.

– Det betyr at vi i flere år vil kunne takle befolkningsøkningen, selv om Nannestad er den kommunen i Norge søm øker mest i befolkning, sier Thue.

Skolens rehabilitering og utvidelse har en prislapp på om lag 150 millioner kroner.

LES OGSÅ: «Ny» ungdomsskole: – Det var jo på tide med en forbedring

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no