26. jan
UNDERSØKE. - Dersom det er økonomi og ressursmangel som er årsaken, må vi politikere ta tak i det og be administrasjonen undersøke nærmere, sier ordfører Einar Madsen.
 
- Det bekymrer meg at barnevernet får stadig mer alvorlige saker
EIDSVOLL. Ordfører Einar Madsen er bekymret over økende saksmengde og stadig mer alvorlige saker.

Publisert: 18.apr.2015 16:51
Oppdatert: 27.jan.2017 13:05

- Vi ønsker et så godt barnevern som mulig. I det legger jeg at de tar alle meldinger på alvor. Jeg stoler på de vurderingene som blir gjort. Jeg har full tillit til at barnevernet vurderer sakene så godt som mulig, sier Einar Madsen.
Han sier det blir lagt merke til når det kommer alvorlige signaler fra barnevernsansatte.
- At Fylkesmannen mener at fire av fem kontrollerte saker burde vært undersøkt bedre, tar jeg til etterretning. Dersom det er økonomi og ressursmangel som er årsaken, må vi politikere ta tak i det og be administrasjonen undersøke nærmere, sier Madsen.
- Vi økte bevilgningene til barnevernet for å få ned tidsfristbruddene i 2014. Det har vi klart. Dersom det er flere uløste problemer, må vi se på dette igjen, sier han.
- Samfunnet blir stadig hardere. Sakene blir flere, og mer alvorlige. Alle har et ansvar for dette, ikke bare barnevernet. Men barnevernet har en veldig viktig rolle, ikke minst forebyggende, sier ordføreren.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no