16. jul
 
– Det blir kanongøy å få spille på min nye hjemmebane
EIDSVOLL. Lørdag debuterer Kurt Nilsen på sin nye hjemmebane. Åge Aleksandersen har sin turnéåpning. Sammen skal de skape folkefest i Sundet.

Publisert: 06.jun.2017 21:00
Oppdatert: 06.jun.2017 21:19

– Dette blir kanongøy. Det er første gang jeg spiller i Eidsvoll, og nå som jeg selv bor i bygda blir dette ekstra stas, sier Kurt Nilsen til EUB.

Lørdag kommer han sammen med bandet sitt direkte fra Alta for å holde konsert under Eidsvollnatt på Skjoldnestangen i Sundet i regi av Eidsvold Turnforening.

– Jeg kommer med fullt band, og vil gi bånn gass og peise på for å gi publikum en strålende kveld og musikalsk helaften, sier Nilsen.

– Også håper jeg på fint vær, men det er det jo alltid her sammenlignet med i Bergen, spøker han.

STORTRIVES I GRUNNLOVSBYGDA

I fjor kjøpte bergenseren småbruk på Minnesund og ble eidsvolling.

– Det var en stor forandring, men en god forandring. Jeg har det helt topp og stortrives, sier Nilsen.

Han fikk sitt gjennombrudd i Idol i 2003 og ble året etter kåret til World Idol. Siden har han fått utallige Spellemannsnominasjoner, utgitt en rekke kritikerroste album og hatt noen av Norges største radiohits.

– Det er tøft at det lokale idrettslaget tør å satse og er villig til å stå på. Jeg har en god følelse, og tror dette blir veldig vellykket.

– Også får jeg jo veldig kort vei hjem, avslutter Nilsen.

SATSET SJUSIFRET BELØP

Ildsjeler i Eidsvold Turnforening jobber nå på spreng med å få alt på plass til den store konserten.

– Det er enormt mye som skal på plass, og vi starter riggingen allerede i dag. Til sammen kommer vi til å ha nærmere 150 dugnadsarbeidere i sving. Vi er i rute og gleder oss, sier styreformann Petter Helgesen i ETF Fotball.

De har forhåndssolgt 1700 billetter, og håper på 3000 publikummere. På Marcus & Martinus-konserten i fjor var det rundt 4500 fans på Skjoldnestangen. Denne gangen har arrangøren satset et sjusifret beløp på arrangementet.

– Det er stort og kostbart med en økonomisk risiko. Men vi gjør dette for å være en synlig aktør som bidrar i bygda, samtidig som det kan gi et viktig overskudd til ungdom og anlegg i klubben, sier Helgesen.

– Derfor er det viktig at folk kjenner sin besøkelsestid. Dette tror jeg blir en av de største og beste konsertopplevelsene som er arrangert på Øvre Romerike på mange år, legger han til.

Trønderrock UT I EIDSVOLLNATTEN

Lørdag åpner portene kl. 17.00. Kort tid etter går Stephen Nelson på scenen før Grand Vintage overtar. Når oppvarmingen er unnagjort kommer eidsvolls nye gullstrupe, Kurt Nilsen, på scenen med sitt band. Kvelden avsluttes med den legendariske trønderrockeren Åge Aleksandersen & Sambandet. De har lagt sin turnéstart til grunnlovsbygda, og ventes å holde på til langt over midnatt før siste ekstranummer er unnagjort.

  • Eidsvold Turnforening arrangerer lørdag konserten Eidsvollnatt på Skjoldnestangen.
  • De har satset et syvsifret beløp, har nærmere 150 dugnadsarbeidere i sving, kjøpt inn 100 tønner øl og forhåndssolgt 1700 billetter.
  • De håper på 3000 publikummere.
  • Hovedartistene er Kurt Nilsen med band og Åge Aleksandersen & Sambandet, i tillegg kommer Stephen Nelson og Grand Vintage.
 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
INVITERER. Det var en stolt trio som i fjor høst presenterte programmet til helgens konsert. ETF Turns støttespiller, Hans Olav Trøen (f.v.), markedsansvarlig i Eidsvold Turn fotball, Tommy Karlsen og styreleder Petter Helgesen.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no