18. jul
 
Nytt hus etter nesten fire år: – Det er en lettelse at vi nå kan sette strek
NANNESTAD. Onsdag fikk Solveig (81) og Kjell Nordsveen (82) overlevert sitt nye hus. Det er nå snart fire år siden deres gamle hus ble påført store skader da en bil traff veggen.

Publisert: 02.mar.2017 14:23
Oppdatert: 02.mar.2017 15:10

Nå står endelig ny bolig og uthus klart på tomta til Solveig og Kjell Nordsveen ved Åsvegen, like nord for Åsgreina, i Nannestad. Familien Nordsveen måtte kjempe mot forsikringsselskapet Gjensidige da det var uenighet om huset var totalskadd eller om det kunne renoveres etter skadene bilen påførte huset.

– Det er en lettelse at vi nå kan sette strek. Vi er selv om det har tatt lang tid svært godt fornøyde med resultatet, sier Kjell Nordsveen.

Onsdag fikk de nøkkelen av Byggmester Frank Aasheim.

– Men vi kommer ikke til å flytte inn selv. Stedet skal etter hvert legges ut for salg, sier Nordsveen.

STOR PICKUP TRAFF VEGGEN

Tirsdag 2. juli 2013 satt Solveig og Kjell Nordsveen inne i huset sitt ved Åsvegen i Nannestad da en stor SUV med en alkoholpåvirket fører bak rattet dundret inn i husveggen. Huset flyttet seg på grunnmuren. Føreren pådro seg imidlertid bare mindre skader.

Det viste seg at det skulle bli en om lag to og et halvt års kamp mot forsikringsselskapet. Nordsveen engasjerte en takstmann som konkluderte med at huset var totalskadd og at det måtte rives. Forsikringsselskapet var ikke av samme oppfatning og mente det kunne rehabiliteres.

Nannestad kommune mente imidlertid at dette måtte defineres som en hovedombygging, noe som ikke ble godkjent. Saksbehandlingen konkluderte derfor med at det gamle huset ikke kunne settes i stand på den gamle grunnmuren siden bygget etter dagens regelverk for hovedombygging ville kommet for nære vegen. Forutsetningene ble derfor endret og Nordsveen ble tilkjent full erstatning fra forsikringsselskapet.

I desember 2015 ble det dermed klart at huset skulle rives og et nytt hus kunne bygges litt lenger unna vegen.

VIL SELGE

Nå skal huset selges. Ekteparet Nordsveen hadde allerede på det tidspunktet da huset ble skadd bestilt leilighet i Nannestad sentrum. Imidlertid måtte de i mellomtida leie en leilighet i Maura siden de ikke kunne bo i huset. De bor i dag i Nannestad sentrum. Sønnene Steinar og Egil har hjulpet foreldrene under den tunge prosessen.

Huset vil ifølge eieren trolig få en prisantydning på litt over fem millioner kroner.

– Det er jo en høyere verdi enn det gamle huset. Nå skal det også sies at det er brukt egne oppsparte midler i tillegg til forsikringssummen, sier Steinar Nordsveen.

LES OGSÅ: Fastholder kravet om tverrveg mellom Åsgreina og fylkesveg 120

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no