27. jun
 
– Føler det litt som å gå i en begravelse
Tidligere lensmann i Nannestad og Gjerdrum, Jan Kittelsbye, la ikke skjul på at han synes det er trist at det nå er slutt for lensmannskontoret i Nannestad.

Publisert: 12.mar.2018 14:30
Oppdatert: 12.mar.2018 15:00

Karl-Vidar Solberg, lensmann i Ullensaker lensmannsdistrikt, tror det blir en krevende jobb når han som lensmann i det nye lensmannsdistriktet får ansvaret for Ullensaker, Nannestad og Gjerdrum kommuner.

Han forteller at han har jobbet i distriktet i mange år, og at han dermed allerede er godt kjent.

– Nå skal jeg benytte anledningen til å bli enda bedre kjent. Vi er sammen med kommunene innstilt på å dra i samme retning. Nå skal vi sammen stake ut kursen videre, og ser fram til å bli kjent med utfordringene i disse kommunene. Vi har en del nye verktøy i verktøykassa vår, og skal jobbe annerledes, sier Karl-Vidar Solberg, lensmann i nye Ullensaker lensmannsdistrikt.

Han sier det internt i politiet er store forventninger.

– Det blir krevende, men alle er innstilte på å dra i samme retning for å få tryggere oppvekstvilkår og et godt lokalsamfunn, sier Solberg.

Han viser til at Nannestad og Gjerdrum lensmannskontor har levert gode resultater.

– Det har også Ullensaker gjort, så alle piler peker rett veg. Det er faglig dyktige medarbeidere som samles, sier Solberg.

MARKERING AV SLUTTEN

Han var én av gjestene da avtroppende lensmann i Nannestad og Gjerdrum, Bjørn Hoff, inviterte til markering i forbindelse med nedleggelsen av lokalkontoret i Nannestad.

Til stede var også ordførere i Gjerdrum og Nannestad, henholdsvis Anders Østensen og Hans Thue.

– Vi har ikke hatt eget lensmannskontor, så vi ser kanskje ikke dramatikken av nedleggelsen like stor som man gjør i Nannestad. Gjerdrum som enhet blir jo mindre inn i den store nye enheten, og at det kan kanskje ha noen negative konsekvenser, men det ble redegjort godt for dette, slik at vi ikke trenger å frykte det. Noen må få som oppgave å bli godt kjent med kommunene våre, sier Østensen.

Hans Thue mener signalene fra den nye ledelsen gir grunn til å tro at de ønsker å få til best mulig resultat også for Nannestad.

– Det er klart at de har en jobb å gjøre når de skal lokaliseres et annet sted, og få folk til å kjenne sånn for bygda som de som har vært ansatt ved lensmannskontoret her har gjort, men jeg tror de får til dette, sier Thue.

I «BEGRAVELSE»

Jan Kittelsbye, som var lensmann i Nannestad og Gjerdrum fra 1990 til 2006, var invitert til markeringen, og tok et tilbakeblikk på lensmannshistorien i Nannestad. Han la ikke skjul på at han synes det er trist at det nå er slutt for lensmannskontoret i Nannestad.

LES OGSÅ: Med lensmanns-historie i stua

– Egentlig føler jeg det litt som å gå i begravelse. Det er hyggelig å møtes, men omstendighetene er triste, sier Kittelsbye.

Bjørn Hoff går nå til en administrativ stilling i Geografisk driftsenhet hos Øst politidistrikt i Lillestrøm, hvor han skal arbeide med lederstøtte. Leder der er Terje Didriksen.

– Hovedoppgaven vår er overta for tidligere Romerike politidistrikt, som nå blir Driftsenhet Romerike. Vi vil jobbe for å sette inn ressursene riktigere, og ta tak der utfordringene er størst, sier Didriksen.

Hoff låser døra i Nannestad for siste gang 19. mars.

LES OGSÅ: I mars låses døra til lensmannskontoret for siste gang

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
HUMØR: Selv om Nannestad og Gjerdrum lensmannskontor nå legges ned var humøret blant gjestene på markeringen godt. Fra v: Anders Østensen, ordfører i Gjerdrum, avtroppende lensmann i Nannestad og Gjerdrum, Bjørn Hoff, tidligere lensmann Jan Kittelsbye og Hans Thue, ordfører i Nannestad.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no