16. jul
SØPPEL. Naboene er mer enn lei søppelet som flyter rundt det fraflyttede huset.
 
- Det er fryktelig å ha et sånt forfall ved inngangen til bygda vår
DAL. Trebygningen har stått der i 100 år. Nå råtner den på rot og det flyter søppel på alle kanter.

Publisert: 02.jun.2016 11:52
Oppdatert: 27.jan.2017 14:14

De siste årene har huset i Sessvollvegen 2 som har inneholdt butikk, postkontor, boliger, Dal Kafé og flere gatekjøkkener, forfalt voldsomt. Det er stygt og ødelagt, og mye av den 3,5 mål store tomta er en søppelplass.

LITEN VILJE

- Det er fryktelig å ha et sånt forfall ved inngangen til bygda vår. Jeg har vært i kontakt med kommunen flere ganger om å rydde der, men de sier det er svært lite de kan gjøre og at vi ikke kan forvente noe fra dem på lang tid, sier Knut Skytterseter som er leder i Dal Vel.

Han synes situasjonen er trist med tanke på rehabiliteringen ellers på Dal de siste årene.

- Jernbaneverket har gjort en veldig god jobb med stasjonen, hos Furuseth slakteri er det pent og pyntelig, og det er blitt mye bedre på det gamle potetlageret. Men dette forfalne huset ødelegger alt, påpeker han.

- Har dere tenkt å gå videre til andre instanser?

- Siden kommunen viser så liten vilje, vil jeg kontakte helsemyndighetene med tanke på alt søppelet som flyter rundt der. Den eiendommen må ryddes snart. Jeg har også vært inne på tanken å ringe Jernbaneverket, i og med at et så forfallent hus står helt inntil toglinja, sier Skytterseter.

ER PÅ SAKEN

Kommunen har nylig vært på Dal og fotografert eiendommen. Bygningssjef Na Stephansen sier at de nå har satt en jurist på saken med Sessvollvegen 2.

- Eier har ansvaret for å holde eiendommen ryddig. Vi tar nå tak i forsøplingen først, og kommer til å sende eier varsel om pålegg å rydde opp etter seg. Da har vedkommende tre ukers frist til å uttale seg. Oppfølging av slike saker tar ofte mye tid på grunn av klageadgang, sier hun.

- Og hvis det ikke skjer noe?

- Da kan vi gå inn med sanksjoner, som pålegg om å rydde eiendommen, i tillegg til å utstede tvangsmulkt. Vi har vært borti denne eiendommen før, da eier fikk pålegg om å reparere taket, noen som ble gjort. Nå er det om å gjøre å få ryddet eiendommen for søppel, men først må vi lokalisere eieren, påpeker hun.

- Hva med det falleferdige huset?

- Også der har eier ansvar for å sikre huset slik at det ikke er fare for liv og helse for andre personer, sier Stephansen.

- Hvis ingenting skjer etter varselet deres, kan kommunen gå inn å rydde selv for deretter å sende regningen til eier?

- Ja, men det kommer neppe til å skje her fordi vi ikke har kapasitet til å rydde for andre. Dessuten pleier eiere å rydde når de får pålegg med tvangsmulkt fra kommunen, sier hun.

Serveringsstedet Dal Kafé var bare leietaker, og dette serveringsstedet ble stengt i 2001.

LOVER Å RYDDE

Også i 2012 skrev EUB at Sessvollvegen 2 lignet ei søppeldynge. Da ble det ryddet umiddelbart etter at kommunen kontaktet eier. Når EUB ringer Sessvollvegen 2s eier Mohammad Bashir onsdag, sier han at han skal rydde vekk alt avfallet som ligger slengt rundt huset.

- Dette skal vi ta med en gang, og eiendommen skal være ryddet i løpet av dagen. Skrotet som ligger utenfor stammer fra oppussing, påpeker han.

- Pusser dere opp huset nå?

- Ja. Her har det vært gatekjøkken i 25 år, og det skal det fortsatt være. Min sønn skal drive dette, sier Bashir.

- Hva med resten av huset, hva skal det være der?

- Vi har tenkt å pusse opp leilighetene der med tanke på utleie, sier Bashir som har stått som hjemmelshaver siden 1991.

Flere firmaer er registrert på adressen, blant annet Pizza og Thai Ekspressen ved Zaigham Bashir, og Grills Meal ved Furrakh Bashir. Begge ble registrert i 2014.

LES OGSÅ: Nesten ett tusen leverte avfall på én og samme dag

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no