20. apr
 
– Det er godt gjort av farfar å sykle så langt
Etter å ha syklet over 4.000 kilometer i Australia for kreftsaken er Jan Aurstad (71) fra Jessheim og hans turkamerater på norsk jord igjen. På kontoen til Kreftforeningen for Australia Tour er det hittil kommet inn nesten 90.000 kroner.

Publisert: 30.nov.2017 21:00
Oppdatert: 29.nov.2017 11:53

Blant dem som tok imot dem på Oslo Lufthavn var Aurstads barnebarn Helene (7) og Johanne (9).

– Det er godt gjort av farfar å sykle så langt. Moro at han klarte det, sier Helene Aurstad.

Storesøster Johanne er også stolt av farfaren sin, som gjennomførte den over 400 mil lange sykkelturen sammen med Bjørn Tovsrud (68) fra Lier. Som sjåfør i følgebilen hadde de med seg Agne Utstumo (70) fra Oslo. Han kjørte 520 mil og var også reisereporter.

8. oktober forlot de Norge. 12 oktober startet de sykkelturen i Perth, og planen var å nå Sydney innen 2. desember. Det klarte de med god margin, og var framme 22. november. 27. november landet de på Gardermoen.

– KJEMPEGØY

– Det er godt at farfar er hjemme igjen, og kjempegøy at de klarte det. Han mistet jo også broren sin mens han var i Australia, sier Johanne.

Mens Aurstad syklet til inntekt for Kreftforeningen døde broren Halvard av kreft hjemme i Norge. Han har dermed mistet to av sine tre brødre til denne sykdommen. Også en niese fikk kreft og gikk bort for fire år siden.

– Det er kommet inn veldig mye penger til en god sak, sier Johanne.

Også de andre barnebarna, Knut Petter (11), Emilie (5) og Mathilde (2) er glade for at farfar er hjemme igjen. De fikk ikke tatt imot ham på flyplassen, men alle kom på besøk samme kveld.

SNART 90.000 KRONER

Ifølge Lillian Mobæk, som hjemme i Norge har administrert nettsider og innsamlingsaksjonen for Australia-syklistene, nærmer gaven til Kreftforeningen seg nå 90.000 kroner, inkludert 11 gaver underveis i Australia.

– Dette er jo kjempeflott. Det første målet var 40.000 kroner, sier Mobæk. Og innsamlingen pågår fram til nyttår.

Aurstad er glad for å ha hatt Mobæk med på laget.

– Hun har oppdatert Facebook-siden vår, og har administrert innsamlingsaksjonen. Hun har gjort en fantastisk jobb. Jeg får ikke fullrost henne.

MOTVIND

Jan Aurstad forteller at turen gikk veldig fint.

– Det var imidlertid en litt tung start de to-tre første dagene, men etter hvert kom vi godt i gang fra morgenen av. Det som var mest utfordrende var den sterke varmen. Vi hadde sola rett over oss, så det var ikke mye skygge å finne. Det eneste som kastet litt skygge var gjerdepålene langs vegen. Å få i seg nok væske var derfor viktig. Vi hadde også til tider mye motvind. Den verste strekningen vi hadde sterk motvind var en strekning på om lag 145 kilometer uten en sving, kalt 90 Mile Straight, sier Aurstad.

Han er glad for pengene som hittil er kommet inn til Kreftforeningen, og takker alle som har bidratt.

LES OGSÅ: Krysser Australia. Skal sykle 400 mil for kreftsaken

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
STIL: «Sykkelenkene» Anne Berit Aurstad (t.v.) og Margrethe Elvsveen synes deres ektemenn fullførte «Australia-touren» med stil.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no