21. okt
INTERESSE. Tor Eivind Nordby Vik, daglig leder for Nordby Eiendomsselskap, forteller om stor interesse for etablering i Gardermoen Vest Næringspark.
 
- Det er ingen grunn til at Nannestad ikke kan bli noe stort
NANNESTAD. Det sier Tor Eivind Nordby Vik, daglig leder hos Nordby Eiendomsselskap, som er en av aktørene på det 400 mål store næringsområdet i Moreppen.

Publisert: 28.nov.2016 15:29
Oppdatert: 27.jan.2017 14:44

Selskapet er en del av Gardermoen Vest Næringspark i Moreppen, som flere grunneiere har gått sammen om å utvikle.

- Det er stor interesse for å etablere seg i næringsparken. Det er ingen grunn til at Nannestad ikke kan bli noe stort, og har jo også blitt mye større de senere årene, men utviklingen i forhold til flyplassen har vært bedrøvelig. Vi har ingen grunn til å si at vi ikke kunne klart mer, men nå begynner det å skje ting, sier Nordby Vik.

E16 VIKTIG

Nylig holdt han foredrag om næringsparken like vest for flyplassområdet ved Oslo Lufthavn da det ble invitert til næringslivsfrokost i kommunestyresalen i Nannestad kommunehus.

- Vi har ikke E6 og jernbanen i kommunen. Vi har imidlertid en del av hovedflyplassen liggende i kommunen. Vi har også E16 som går gjennom kommunen. Dette er et kjempegodt utgangspunkt. Det er mange muligheter i Nannestad. Vi har et mål om å skape mye i bygda, og det som gir størst synergieffekt er å få til næring, sier Nordby Vik.

Blant bedriftene som er godt i gang med å etablere seg i Gardermoen Vest Næringspark er Nordby Maskin, Bekken & Strøm og Akershus Utleie.

HAR BLITT ATTRAKTIVT

- Øvre Romerike har blitt meget attraktivt for næringsetablering. Det ser vi også på etterspørselen og interessen for området fra bedrifter som vurderer å flytte. Det er logistikkmessig en stor fordel å ligge ved flyplassen. Det forenkler hele prosessen for bedriftene. Det er også viktig for bedrifter å kunne invitere kunder fra hele landet, og i en radius på fem kilometer rundt næringsområdet i Moreppen er det åtte hoteller. Med den boligutbygginga vi ser på Øvre Romerike åpner det seg også for store muligheter for ansatte å bosette seg i nærheten av arbeidsplassen, sier Nordby Vik.

LES OGSÅ: Økende interesse for næringsetablering i Nannestad

NÆRINGSKRIMINALITET

I forbindelse med nærpolitireformen har Politiet opprettet nye stillinger. Jan Kevin Brunvoll, politioverbetjent næringslivskontakt for Øst politidistrikt, deltok på næringslivsmøtet for å informere om hvilke tjenester politiet kan utføre for næringslivet.

- Hvert politidistrikt skal nå ha en næringslivskontakt. Stillingene er et resultat av politireformen, og er et lavterskeltilbud til næringslivet. Jobben min blir å hjelpe dere i den jungelen som der ut når det gjelder arbeidsmarkedskriminalitet og kriminalitet som begås mot næringslivet. Målet er at vi skal forebygge i langt større grad enn vi har gjort på dette området tidligere, sier Brunvoll.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no