18. jul
TOPPER IGJEN: William Kristoffersens Jag trodde änglarna fanns topper streaminglisten i Sverige i en ny og covret versjon. Foto: Glen Widing
 
Williams änglar topper igjen og opphavsmannen jubler
William Kristoffersen har skrevet en evergreen. Nå ligger Jag trodde änglarna fanns igjen på toppen og pengene «streamer» inn.

Publisert: 29.jun.2017 09:00
Oppdatert: 28.jun.2017 13:45

– Det er jo helt vilt. Jeg kan nesten ikke tro det, sier eidsvollingen, som skrev låten allerede i 1997. Nå er den kommet i en ny og covret versjon med den ukjente DJ-en Kamferdrops.

DANKET UT JUSTIN

Den nye versjonen av Jag trodde änglarna fanns har danket ut selveste Justin Bieber på Spotify Topp 50 i Sverige. Nå er låten streamet ti millioner ganger og tallet fortsetter å vokse.

– Jeg fikk telefon fra Universal som fortalte nyheten, og der var de helt fra seg, forteller William til EUB på telefon fra Spania hvor han er på ferie.

Låten som Ole Ivars og Kiki Danielsson spilte inn i 1999, ble fanget opp og covret av Kamferdrops, som heller ikke William kjenner identiteten til.

Han forteller at han skrev låten i 1997 i håp om at vokalisten i Thorleifs skulle synge den, men han så ikke på den engang.

BRAKSUKSESS

– Det angrer han seg på i dag, forteller William. To år seinere tok Ole Ivars selv låten – og det ble en braksuksess som ingen ende vil ta. Og pengene fra den 20 år gamle låten «streamer» inn – to øre per streaming og enda mer for hver gang den blir radiospilt.

– Og det uten at jeg løfter en finger, ler opphavsmannen til Jag trodde änglarna fanns.

ET INNFALL PÅ BUTIKKEN

Ikke alle gode ideer blir fanget ved skrivepulten. Williams änglar datt ned i hodet hans da han var på butikken.

– Det var den gang jeg bodde i Bærum. Da jeg gikk ut av butikken, så kom bare låten dettende ned i hodet mitt. Da jeg kom hjem, var det bare å fange den igjen, forteller han.

LES OGSÅ: Dansefest med Ole Ivars ble en suksess

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no