20. apr
VEILEDER: Advokat Gunnar-Martin Kjenner fra Nannestad har skrevet boka han har kalt Idrettslaget, som inneholder regler og veiledning for idrettslag. Den ble sluppet mandag og blir å finne hos bokhandlere i distriktet.
 
– Det er veldig stor mangel på kunnskap
Advokat Gunnar-Martin Kjenner har etter et langt liv med juss og idrett sett behovet for ei håndbok som veileder ansatte, tillitsvalgte og utøvere i idrettslag.

Publisert: 19.apr.2018 09:00
Oppdatert: 18.apr.2018 11:53

Boka har fått tittelen Idrettslaget, og er nettopp kommet ut. Den inneholder alt om idrettens grunnleggende regler.

– Jeg har hatt mange enkeltsaker for idretten, og jeg opplever at det er veldig stor mangel på kunnskap. Mange gjør unødvendige feil, og kommer opp i ulykka av den grunn, sier Kjenner.

Han har selv hatt mange tillitsverv innenfor idretten, og er blant annet leder for Lovutvalget i Oslo idrettskrets, noe han har vært i 20 år. Han har tidligere også vært redaktør for fire utgaver av bokserien Idrett og Juss.

IDRETTSHVERDAGEN

– Idrettslaget er en bok for dem som møter idrettshverdagen i praksis, enten som tillitsvalgt, ansatt eller utøver. Boka gir deg en praktisk og oversiktlig innføring i grunnleggende rettsregler som styrer et idrettslag, sier Kjenner.

I boka finner man det viktigste man bør vite om idrettslaget, fra stiftelse og innmelding i Norges idrettsforbund til daglig drift med blant annet barneidrett og tilskuddsordninger, medlemskap, arbeidsgiveransvar, sponsoravtaler, idrettslig straff og sanksjoner.

STORT BEHOV

– Idrettskretsen er et forvaltningsorgan som bistår klubber, og kontrollerer blant annet lovverket til alle idrettslagene. Det er skremmende mange mangler som dukker opp, sier Kjenner.

Han underviser også på Norges idrettshøgskole.

– Inntrykkene fra dette har sammen gitt meg en overbevisning om at det er behov for kunnskap på grasrota. Jeg har alltid vært interessert i det som har skjedd på grasrotnivå i idretten. Jeg føler jeg har et innsyn som jeg har lyst til å bringe videre til yngre generasjoner, sier Kjenner.

400 SIDER

Han forteller at han tenkte å lage et lite hefte i retning av Einar Gerhardsens Tillitsmannen.

– Den inneholder blant annet tips om hvordan man skriver en rapport og et møtereferat, enkle ting som jeg mente også idretten har behov for. Men etter hvert este det ut og jeg endte opp med ei bok på over 400 sider, så det ble jo mye mer enn jeg hadde tenkt, sier Kjenner.

Boka har 25 kapitler, og hvert kapittel starter med fakta om et idrettslag.

BARN- OG SENIORIDRETT

Han peker også på at det er mye fokus på barneidretten.

– Men det som jo skjer nå er at de eldre holder seg spreke lenger og lenger. Derfor har også senioridretten blitt et tema. Det skriver jeg litt om i boka, sier Kjenner.

For fem år siden fikk han et stipend til å skrive boka.

– Jeg har skrevet på kvelder og i ferier og helger parallelt med at jeg har drevet advokatvirksomhet. Men nå på slutten har det gått hardere, sier Kjenner.

LES OGSÅ: Ull/Kisa er blant idrettslagene som har arrangert Tinestafetten flest ganger: Helge Velure har ledet alle sammen

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no