22. okt
UNGDOMSTILBUD. – Vi tror ikke veldig på ungdomskafé på Søndre Samfund, men det er i hvert fall viktig at de som vil ha dette, stiller opp, sier Johanne Kristiane Bråtasæter (t.h.) og Nicoline Kristoffersen.
 
– Det skjer for lite i sørbygda
RÅHOLT. Åttendeklassingen Johanne Kristiane Bråtasæter skrev brev til kommunen for å skape ungdomstilbud på Råholt.

Publisert: 31.mai.2017 06:00
Oppdatert: 31.mai.2017 06:41

– Det skjer for lite i sørbygda, mener Johanne og klassevenninne Nicoline Kristoffersen.

– Det mener mange andre også, legger de til.

– IKKE NOE å FINNE PÅ

Vi møter de to 13-åringene utenfor Råholt ungdomsskole. Begge spiller fotball i Dal IL og er opptatt med det to-tre ganger i uka. Likevel savner de flere tilbud.

– Vi har ikke noe å finne på i fritida. Vi får ikke lov til å være på senteret (Amfi) fordi det er så mye tull som skjer. Nå møtes vi bare hjemme hos hverandre. Vi trenger oss et sted hvor vi kan treffe flere. Derfor ønsker vi oss en kafé som vi unge kan styre selv, men som voksne også kan besøke og gjerne hjelpe til i, sier de to jentene.

SOSIALT MØTESTED

– Dette skal være et sosialt samlingssted der vi kan komme og snakke sammen med venner. I kafeen kan vi ha et lite utsalg der vi tenker vi oss å selge hjemmebakte boller, kaker og kakao og slikt, sier jentene.

– Dessuten må kafeen ha gratis internett slik at vi kan sitte der å gjøre lekser. Vi får mange oppgaver på It’s learning, og det er ikke alle som har internett hjemme, sier jentene.

BREV TIL KOMMUNEN

Ønsket om et fritidstilbud er så stort at Johanne skrev brev til kommunen og foreslo å starte ungdomskafé.

Initiativet fikk ros.

– Takk for flott brev og spennende initiativ! Det kan synes som vi har tenkt i de samme banene, for vi på kulturkontoret i Eidsvoll kommune har faktisk planlagt å åpne en ungdomskafé på Søndre Samfund etter sommerferien, skriver kulturskolelærer Øivind Sandbu i svarbrevet til Johanne.

– Planen er at det skal være et sted som i stor grad blir styrt av ungdommen selv. Vi vil i første omgang holde åpent tre timer én gang i uka for å se om det er interesse for tilbudet, forteller Sandbu.

– En liten gruppe ungdommer har vært med på å planlegge kafeen på «samfunnet», forteller han og inviterer Johanne til å bli med i gruppa.

SKEPTISKE TIL OPPLEGGET

– Vi får se hvordan det blir, men vi tror ikke noe særlig på det, sier Johanne og Nicoline.

– Samfunnet ligger så bortgjemt. Vi hadde tenkt oss et sted nærmere senteret der vi kunne ha plakater og være synlige.

– Det var en ungdomsklubb på Søndre Samfund, men der måtte vi betale for å komme inn. Den ble så dårlig besøkt at den ble lagt ned. Vi tror ikke noe særlig på denne kafeen, heller, men vi får se hva som skjer. Det er i hvert fall viktig at de som vil ha den, møter opp, sier jentene.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no