16. jul
 
Møtte badestrand full av søppel: – Dette er bare latskap
Badegjestene ble oppgitt da de ankom Åsanden i Hurdal søndag. Før de kunne bade og kose seg måtte de rydde opp på stranda.

Publisert: 04.jul.2017 06:00
Oppdatert: 04.jul.2017 07:01

– Det er stusslig at det er sånn. Dette er et veldig fint badested for barna, blant annet fordi det er så langgrunt. Vi trives utrolig godt her, sier Conni Fjørner-Skjøld.

Søndag var hun og familien, og mange andre, på Åsanden i Hurdal for å kose seg. Før de kunne tenke på det måtte de rydde opp.

– Vi var her flere ganger forrige uke, og da var det helt fint her. Søppelkassene ble tømt fredag. Lørdag var det nok en skikkelig fest på stranda, og de som deltok ryddet ikke opp etter seg. Søppelkassene var ikke fulle da vi sjekket søndag, så det er bare latskap at de ikke ryddet opp etter seg, sier Fjørner-Skjøld.

KNUSTE FLASKER

Ida Sjøberg-Millington er også oppgitt over at badeplassen var tilgriset av søppel.

– Det var både knuste flasker, éngangsgriller, masse søppel og bokser med energidrikker. Vi fant også ei sprøyte – ikke sprøytespissen riktig nok, men det er ikke noe hyggelig. Vi vet ikke hva den ble brukt til, sier Sjøberg-Millington.

De største barna fikk oppdraget med å plukke de knuste flaskene.

– Det er dumt at noen gjør sånt. Alle må jo rydde opp etter seg. Man må tenke på miljø og sikkerhet. Det lå en stein på stranda som de hadde knust flaskene på. Knust glass er farlig, så vi plukket opp så mye vi kunne og la to paller over så ingen andre skulle tråkke på stedet og skjære seg, sier Isaac. Sjøberg-Millington (12).

RYDDET

Da EUB møtte badegjestene på Åsanden mandag formiddag var søppelkassene tømt og området ryddet i orden. Bare noen éngangsgriller, som var samlet sammen, lå igjen.

Familiene trives veldig godt på Åsanden, og forteller at de vil besøke den populære badeplassen ved Hurdalssjøen så ofte de kan.

– Vi var her fire ganger i forrige uke, og vi kommer til å reise hit igjen når det er fint vær. Da håper vi at vi ikke møter en tilgriset plass igjen, sier Sjøberg-Millington.

LES OGSÅ: Plukker opp kilovis med søppel

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
PLUKKET GLASS. Noah (10), Brage (10) og Isaac (12) plukket opp knuste flasker og la paller over stedet for at ingen andre skulle bli skadet hvis det lå igjen noen glassbiter.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no