13. nov
SAMLER INN. Innsamlingsleder Siri Andrine Bakken, russepresident Thomas Klingenberg Kristiansen og Anne-Dorthe Holter Pettersen ser fram til å samle inn penger til Kreftforeningen sammen med resten av russen på Øvre Romerike.
 
– Krafttak mot kreft er den viktigste russeknuta vi har
ØVRE ROMERIKE. Russen går fra dør til dør for å hjelpe til i kampen mot kreft.

Publisert: 09.mar.2017 10:57
Oppdatert: 09.mar.2017 21:00

Russen ved Eidsvoll videregående skole er blant de mange grupperingene som organiserer seg for å bidra til Kreftforeningens årlige kampanje «Krafttak mot kreft». Russen som deltar på innsamlingen blir belønnet med en minibøsse i russelua.

– Dette er den viktigste russeknuta vi har. Det er denne som betyr mest, sier Anne-Dorthe Holter Pettersen.

– Det er jo også greit å gjøre noe litt ordentlig før russetiden, sier innsamlingsleder Siri Andrine Bakken.

Selv om det i hovedsak er russen som skal gjennomføre aksjonen ved Eidsvoll videregående den 13. mars, er det åpent for at også elever fra andre trinn og folk utenfra kan delta. Eidsvoll-russen har 150 bøsser og håper at hver av disse kan få inn minst tusen kroner.

KAN «VIPPSE»

I år er det mulig å betale via mobiltelefonen.

– Nå kan man også bruke Vipps, og vi håper det gjør det lettere for folk å gi, sier Holter Pettersen.

Russen håper at folk som får besøk er klare over hvorfor de kommer. Målet med årets «Krafttak mot kreft» er som i fjor å gi kreftpasienter med uhelbredelig kreft flere gode år med best mulig livskvalitet. I fjor fikk den landsomfattende aksjonen inn 37,5 millioner kroner. Denne gangen håper Kreftforeningen å runde 40 millioner. Årets aksjon foregår over hele landet i uke 10 og 11. På Romerike er totalt 13 videregående skoler med, inkludert Eidsvoll, Jessheim og Nannestad.

AUKSJON PÅ SENTERET

Også det lokale næringslivet tar tak. I kampanjeperioden 6. til 18. mars har Jessheim storsenter bøsser i alle sine butikker. Senteret er dekket med effekter som ballonger og bannere, og vipps-nummeret står på dørene. Lørdag 11. mars er det duket for auksjon der butikkene har bidratt med produkter og gavekort til en verdi av 46.000 kroner. Etter auksjonen blir det familieshow med Vennebyen, og Kreftforeningen vil være godt synlig denne dagen. Dette er første gang at Jessheim storsenter har et slikt samarbeid med Kreftforeningen, men det er allerede klart at innsamlingen blir en tradisjon.

– Dette er bare startfasen og noe vi vil fortsette å gjøre hvert år, sier markedssjef Line Gustavsen ved Jessheim storsenter.

Neste år ser de for seg å involvere enda mer av det lokale næringslivet. For eksempel gjennom en næringslivsstafett.

– Vi ønsker å få med oss næringslivet rundt her til å bidra. Vi må bygge litt stein på stein, og synes vi har kommet godt i gang i år ved å synliggjøre at Jessheim storsenter er med, sier Gustavsen.

Senteret har satt 100.000 kroner som mål for sin innsamling.

– Vi synes Kreftforeningen gjør en fantastisk god jobb med å samle inn og bruke midler til forskning. Dette er jo noe som berører oss alle på et vis, sier Gustavsen.

Jessheimrussen samlet inn 79.000 kroner

Russen ved Jessheim videregående skole hadde sin innsamling til «Krafttak mot kreft» tirsdag 7. mars. Ved endt aksjonsdag kunne de telle opp totalt 79.000 kroner som går til Kreftforeningen.

– De har gjort en kjempejobb, sier Ida Ruth fra Kreftforeningen til EUB.

Summen er nesten dobbelt så stor som fjorårets kull samlet inn, og dette året var mer enn dobbelt så mange bøssebærere med på aksjonen.

– Vi er veldig glade for at russen stiller opp på aksjonen, og at det er blitt en tradisjon på skolen i Jessheim og generelt i hele Øvre og Nedre Romerike, sier Ruth.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no