13. nov
 
– Dette er helt toppers
Med treretters festmiddag på menyen ble omleggingen av måltidsrytmen ved Nannestad sykehjem markert.

Publisert: 19.nov.2017 06:00
Oppdatert: 19.nov.2017 07:06

– Dette er helt toppers. Det er kjempefin mat. Det er hyggelig med litt ekstra fint innimellom, sier Tormod Ruud.

Han var blant de drøyt 50 beboerne som deltok på festmiddagen i Røtterudstua, for anledningen forandret til en restaurant, på sykehjemmet. De som ikke kunne delta i restauranten fikk samme meny servert på avdelingen.

MIDDAG PÅ ETTERMIDDAGEN

Også Ingjerd Skaarer setter pris på festmåltidet, og synes flytting av middagsserveringen fra klokken 13 til klokken 15.30 er flott.

– Det er topp med middag på ettermiddagen, og i dag er det jo ekstra fin meny. Jeg er jo så glad i mat også jeg da, sier Skaarer.

På menyen sto laksetartar som forrett, reinsdyr som hovedrett og Panna Cotta som dessert.

Kommunens sektorplan for kosthold og ernæring 2017–2018 er vedtatt, og fra 6. november ble måltidsrytmen endret.

ERNÆRING

– Ett av hovedmålene i planen er nettopp å endre måltidsrytmen. Vi håper dette tiltaket vil redusere fastetida for beboerne mellom siste kveldsmåltid og påfølgende frokost, samt å tilrettelegge for at hovedmåltidene ikke kommer for tett. Vi håper også at det blir mer tid til aktiviteter på dagtid og kanskje en roligere natt for enkelte, sier Kari Homble, virksomhetsleder helse i Nannestad kommune.

Hun peker på at underernæring kan være en utfordring.

– Jeg mener at beboerne får en mye jevnere måltidsrytme slik det er lagt opp nå. De ansatte har også vært flinke og positive, og det er selvsagt ting som må justeres etter hvert, sier Homble.

TEMAER

Lars Egil Løken, enhetsleder, forteller at det legges opp til to slike festmiddager i året.

– Dette er veldig gøy, og det skal bli en tradisjon. Vi kommer til å lage forskjellige temaer. Vi bruker de midlene vi har på best mulig måte, sier Løken.

Selv sto han og tok imot gjestene og serverte champagne som velkomstdrink.

– Vi avslutter festmiddagen med servering av kaffe og likør til dem som ønsker det, sier Løken.

GULE ENGLER

De gule englene, VG2-elever fra helsefagarbeiderlinja ved Nannestad videregående skole hjalp til med middagsserveringen.

–Dette er veldig hyggelig å være med på. Jeg synes det er fint å kunne hjelpe eldre mennesker, sier Ernie Pera, en av elevene.

Sammen med sju andre elever og to lærere bisto han med serveringen i Røtterudstua.

MENY:

Velkomstdrink: Champagne.
Forrett: Laksetartar med urterømme og løyrom.
Hovedrett: Helstekt reinsdyrplomme med baconsautert rosenkål, gulrot, rødvinskokt pære, tytterbærsjy og hvitløkspuré. Det ble servert rødvin og øl til hovedretten.
Dessert: Panna Cotta med marinerte multer og krem, og det ble også servert kaffe og likør.

LES OGSÅ: Senere middag på sykehjemmet

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
VIN: Det ble selvsagt servert vin til festmiddagen. Her skjenker Marianne Hansveen i glasset til Ingjerd Skaarer.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no