21. apr
Toppen av Råholt: På dette 11 dekar store tomteområdet kommer det snart store funkisvillaer og kjedete eneboliger. Daglig leder Christoffer Gusterud og tomteeier Rune Nilsson gleder seg.
 
Selger funkisvillaer til 9,45 millioner: – Rolls-Royce av tomtene i Eidsvoll
Med panoramautsikt over Hurdalssjøen, Mistberget og Ninabben og nærhet til marka, sentrum og togstasjon, er ikke Rune Nilsson og Christoffer Gusterud redde for at prisen skal skremme vekk potensielle kjøpere.

Publisert: 11.mar.2018 06:00
Oppdatert: 11.mar.2018 06:36

– Dette er Rolls-Royce av tomtene i Eidsvoll. Du får ikke finere utsikt eller bedre beliggenhet. Vi er spente på hvordan markedet vil reagere, men mener dette er et riktig prisnivå å legge seg på, sier Christoffer Gusterud, daglig leder i Gusterud Bygg AS, som er forhandler av Vestlandshus.

Mange har lurt på om det snart bare bygges leiligheter – oftest i blokker – på Øvre Romerike. Det stemmer ikke. Nå legges et nytt felt med funkisvillaer ut på toppen av Råholt. Snart kommer også flere kjedete eneboliger for salg, slik at det totalt kan bli cirka 20 nye boenheter i området. Rune Nilsson er eier av tomteområdet som nå utvikles. Han og kona Wenche bor selv i Statsrådvegen 1, én av naboeiendommene til utbyggingsområdet. Nilsson har planlagt det oppsiktsvekkende prosjektet, som har fått navnet Solbakken Panorama, i flere år. Han har selv tatt ansvaret for infrastrukturen med vei, vann og kloakk.

– Det betyr at utbyggerne kommer til dekket bord, sier Nilsson.

Funkisboliger til 9.450.000

Tomteområdet er på elleve dekar. De to første funkisboligene som legges ut vil ha prisantydninger på 9.450.000. Gusterud Bygg AS har fått opsjon på de to. Tomtearealet med de kjedete eneboligene og flere av de gjenstående eneboligtomtene er det fortsatt konkurranse om å få bygge ut.

– I all beskjedenhet mener vi dette er ett av de fineste tomteområdene på Råholt og i Eidsvoll. Du har beliggenheten med utsikten. I tillegg har du nærhet til togknutepunktet Eidsvoll Verk stasjon, Råholt sentrum og ikke minst fantastiske rekreasjonsområder, sier Rune Nilsson.

– Folk kjøper leiligheter på Jessheim på halve størrelsen til denne prisen. Fra stasjonen tar det fem minutter til Gardermoen. Du kan nærmest gå til London, sier Christoffer Gusterud.

Alle skal få utsikt

Gusterud og Nilsson forsikrer at målet er at alle boenhetene skal få utsikt til Hurdalssjøen, Mistberget og Ninabben.

Nilsson har selv bodd i området siden 2001.

– Flystøy er ikke noe problem overhodet her. Vi sover med åpent vindu om nettene. Du kan se flyene, men hører nesten ingen verdens ting, sier Nilsson, som sammen med kona skal flytte inn i én av funkisvillaene på det nye tomteområdet. Målet for den første delen av prosjektet er byggestart over sommerferien. Funkisboligene vil ha et areal på tett oppunder 300 kvadratmeter.

Solbakken Panorama

Utbyggingsområdet ligger på toppen av Statsrådvegen på Råholt.

Tomteområdet er på 11 mål totalt.

Totalt skal det bygges ut cirka 20 boenheter der.

To funkisvillaer legges ut for salg de nærmeste dagene. Begge får en prisantydning på 9.450.000 kroner.

Rune Nilsson eier tomteområdet. Gusterud Bygg AS skal bygge ut de første funkisene.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no