20. jun
 
– Dette er vår viktigste lansering siden quattro
I løpet av 2018 kommer Audis første elbil på norske veier. Over 3000 norske kunder har allerede betalt 20.000 korner hver for en plass i leveringskøen.

Publisert: 30.jan.2018 09:00
Oppdatert: 29.jan.2018 11:40

Elin Sinervo, Audis nye sjef i Norge, mener elbilen e-tron markerer en helt ny tid for Audi.

– Dette er vår viktigste lansering siden quattro, sier hun noen minutter før hun skal på scenen og vise bilen for norske kunder for aller første gang.

Firehjulstrekksystemet quattro kom på markedet i 1980, og har siden det blitt en viktig merkevare i seg selv. Foreløpig heter den kommende elbilen E-tron quattro concept.

– Vi er trygge på at det blir en suksess, sier Sinervo.

Og med 3100 norske kunder som har betalt 20.000 kroner for å sikre seg en plass i leveringskøen, er ikke det et dristig utsagn. I tillegg er det 5000 til som har vist interesse for modellen, ifølge Sinervo.

God tilgang på biler

Denne fredagen står bilen i en konferansesal i et hotell på Lillestrøm. Rundt 1000 kunder skal få se den, men noen ferdig produksjonsmodell er det ikke snakk om. Den er gjerdet inn, og det er ingen mulighet til å se verken interiør eller under panseret. Men det skal være det eneste eksemplaret av bilen som kan vises, og den er bare på en snarvisitt i Norge.

Audis representanter kan heller ikke si stort mer enn det som allerede er kjent: at det er en elbil, at den har firehjulstrekk, og at rekkevidde er på mer enn 50 mil.

Samtidig hinter de om at den vil kunne bære skiboks på taket, at hengerfeste blir tilgjengelig, og at interiøret vil bli svært likt det man finner i de to helt nye A7 og A8-modellene.

Noen nøyaktig leveringsdato er ikke klar, det eneste de vil bekrefte er at det blir i løpet av 2018. Sinervo mener også at de vil klare å levere biler uten at det bygger seg opp lange ventelister.

– Vi har et godt samarbeid med fabrikken. Etterspørselen er stor i Norge, men vi er lovet god tilgang på biler. Vi har hatt besøk av toppledelsen flere ganger, og det er mye prestisje i dette produktet.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
TROR PÅ SUKSESS: Elin Sinervo, Audis sjef i Norge, er sikker på at E-tron quattro blir en suksess. FOTO: Morten Abrahamsen / NTB /
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no