20. jun
TILLITSVALGT: Siw Heidi Ørbæk er hovedtillitsvalgt for 120 sykepleiere i LHL. Hun forteller at den dramatiske beskjeden kom overraskende på de ansatte. arkivfoto
 
– Dette kom veldig overraskende
Siw Heidi Ørbæk er hovedtillitsvalgt for 120 sykepleiere i LHL.

Publisert: 06.sep.2017 16:00
Oppdatert: 05.sep.2017 14:54

Hun forteller at de ansatte ble veldig overrasket da de i møte fikk vite at Helse Sør-Øst ikke lenger vil forlenge gjeldende rammeavtale og kjøpe åpen hjertekirurgi fra LHL, noe som er livsgrunnlaget for hele driften.

– Vi har vært forberedt på at aktiviteten på dette området kan bli mindre, men ikke i et slikt omfang som vi nå er forespeilet. Vi er sterkt bekymret for at et fagmiljø, som er bygd opp over tiår, skal forsvinne. Dette er i alle fall ikke pasientene tjent med. Nå hadde vi begynt å se fram til å flytte inn i det nye sykehuset, og så kommer dette, sier Ørbæk.

Hun sier at de ansatte i mange år har ønsket mer langsiktige avtaler med Helse Sør-Øst for å sikre en trygg drift både for hjertepasientene og for dem som jobber på Feiringklinikken.

– Nå må vi bare håpe på det beste slik at driften kan fortsette, sier den tillitsvalgte.

Dette mener politikerne

Tom Staahle, ordfører
Ullensaker, Frp

– For å levere gode tjenester, så er det viktig at man gir gode, langsiktige avtaler slik at driften kan sikres. LHL kan dokumentere gode tjenester over mange år. Det må vektlegges. 

– Det nye sykehuset er ultramoderne og nyskapende og vi trenger det i norsk helsevesen. Det er en stor skandale om det ikke blir operativt fra første dag for pasienter.  Jeg har engasjert meg i denne saken og presisert at dette sykehuset er viktig. 

Tone Trøen, stortingsrepresentant 
Eidsvoll, Høyre

– Vi er avhengig av et mangfold og samarbeid mellom private aktører og det offentlige. Forutsigbarheten handler om lengden på avtaler. Det oppleves ofte usikkert for de som skal levere tjenesten.

– Jeg forventer en konstruktiv dialog. Jeg er glad for at helseforetaket er klare på at de vil ha klinikkens tjenester i årene framover.

Sverre Myrli, stortingsrepresentant
Akershus, Ap

– Det er politisk enighet om at vi skal bygge opp under gode avtaler med ideelle organisasjoner. Disse signalene er gitt helt tydelig fra Stortinget. Avtalen med LHL er en slik avtale.

– Det var dramatisk i 2009, og da ordnet Aps helseminister Bjarne Håkon Hansen opp. Jeg forventer at den nåværende regjeringen nå gjør det samme. Det dreier seg ikke minst om mange arbeidsplasser på Romerike. Jeg skal gjøre det jeg kan, men jeg har ingen direkte politisk linje nå, slik jeg hadde i 2009.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no