18. jul
HAR MANGE IDEER. Mortens Kro har overtatt driften ved Herredshuset på Jessheim. Mai Røsten (t.v.) og Siw Christine Hausmann ser fram til å utvikle tilbudet i byens storstue.
 
Herredshuset har fått nye drivere: – Dette skal være et åpent hus for alle
JESSHEIM. Mortens Kro har overtatt driften av Herredshuset. – Vi ønsker å skape et levende hus med smil, latter og hygge, sier leder Mai Røsten.

Publisert: 24.mar.2017 13:24
Oppdatert: 28.mar.2017 09:19

Mortens Kro overtok driften av Herredshuset på Jessheim fra 1. mars.

– Vi ønsker å skape et levende hus med smil, latter og hygge, sier Mai Røsten, som er ansatt som avdelingsleder på Jessheim.

INVITERER BYENS BEFOLKNING

Hun bor selv på Jessheim og har mang en gang sett for seg mulighetene i bygget fra 1901.

– Jeg har pendlet til Oslo og har gått forbi huset hver dag i tre år. Jeg har alltid syntes det har vært utrolig vakkert, men så har jeg aldri hatt noen grunn eller følt at jeg har hatt noen rett til å komme inn. Nå er det veldig viktig for meg at alle på Jessheim skal føle at de kan komme og banke på døra, spørre om å få kikke litt, og at dette skal være et åpent hus for alle, sier avdelingslederen.

Mortens Kro har over 52 år blitt en institusjon på Gjelleråsen, med sin kro, selskapslokaler og catering. Tilbudene på Herredshuset fortsetter som før med selskaper, konserter, kurs og konferanser. Matlagingen vil foregå hos Mortens Kro på Gjelleråsen før den blir fraktet til Jessheim. Driverne har mange tanker og ideer om Herredshusets framtid, men også her inviteres befolkningen i byen til å være med på utformingen av tilbudet.

– I førsteomgang handler det om å bli kjent med huset og menneskene som er her. Både venneforeningen som holder på her, men også befolkningen. Hva vil folk på Jessheim egentlig ha? Hvilke behov er det som ligger her? Så ser vi hva folk ønsker seg og hva vi har muligheter til, sier Røsten.

FALT PLADASK

Daglig leder Siw Christine Hausmann i Mortens Kro hadde knapt hørt om Herredshuset da hun mottok en bok om bygningen til jul. I romjula fikk hun høre at det var muligheter for å overta driften, og før januar var omme ble kontrakten signert.

– Mortens Kro har luktet på å ekspandere i mange år, men da vi kom til Jessheim for å se så falt vi pladask for dette stedet, sier Hausmann.

De nye driverne overtok alle bookinger fra tidligere eier.

– Vi har helt andre menyer enn hva de forrige driverne hadde, så vi brukte litt tid i starten på å finne ut av det. Men nå begynner alt å komme ordentlig på stell, sier Hausmann.

OVERSTÅTT ILDPRØVE

I startfasen har de allerede holdt en håndfull større selskaper i Herredshuset. Torsdag 23. mars hadde de en offisiell markering av overtakelsen. Frida Ånnevik sto for underholdningen.

– Vi hadde først en middag for 60 gjester, og så var det 120 gjester på konserten til Frida. Dette var på en måte ildprøven vår her. Det gikk kjempebra og var veldig gøy, sier Røsten.

LES OGSÅ: Et helt nytt liv for musikk, dans og drama på Jessheim

LES OGSÅ: Åpner sin første butikk på Jessheim

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no