22. apr
 
- Dette skjer hvert år, noen menn lærer aldri
Handelsstanden har sett dem i alle år – menn som kjøper julegaver den siste dagen før jul.

Publisert: 23.des.2017 09:00
Oppdatert: 22.des.2017 12:19

– Og noen rekker det faktisk ikke. Da er veien kort til nærmeste bensinstasjon, for de tør ikke komme hjem uten gave, sier Tone Sandvold i Vita Exclusive.

Hun har sett alt etter mange år i varehandelen.

– Mange menn kommer hit bare denne ene gangen i året, og gjerne med høy puls. Jeg tror rett og slett de ikke får med seg at det er jul, påpeker hun.

EN STOR DAG: Endelig åpnet Skovly

Vi ba markedssjef Line Gustavsen i Jessheim Storsenter ta rollen som personal shopper for å gi tips til menn som plutselig oppdager at julaften er i morgen.

– Vi har en fem-på-topp-liste til dem: Smykker, parfyme, vesker, undertøy/nattøy, og klær. I tillegg er duppeditter av alle slag og sportsting populært i år. I-siste-liten-shoppere er et pussig fenomen jeg tror har noe med organisering hjemme å gjøre. Kvinner er bedre på de systemene, sier hun, men understreker at mange menn har orden gaveinnkjøpene.

– Og yngre menn er flinkere enn godt voksne, påpeker hun.

SILKE

Jorun Pellerud i undertøysbutikken Amour foreslår silke til fruen.

– Har menn greie på slikt, da?

– Ikke alle, men silke er uansett en suksess å komme hjem med. Mange menn har dessuten med handlelapp. Eller, kona har vært her og fotografert det hun vil ha og gitt bildet til mannen. Men jeg må si at mange menn er blitt flinke, før i tiden turte de nesten ikke si ordet BH og de ante ikke noe om størrelser. Det har tatt tid, men de lærer stadig mer om oss. Kanskje det kommer av at den moderne mannen vasker tøy og får med seg litt informasjon da, smiler hun.

HJERTER

-Hva feiler det oss, Liv Lerdahl?

– Mange liker ikke å shoppe og utsetter til det ikke er mer tid å hente. Men vi kan hjelpe, og sier som sant er at ringer, diamanter og hjerter alltid er blink. Enten de skal gi gaven til kona, elskerinna eller den dårlige samvittigheten, sier hun.

TILTREKKER SEG GIGANTER: Mange vil etablere seg i byen

En mann som står og ser på smykker overhører samtalen vår og nikker bekreftende.

– Har du alt på stell?

– Jeg er godt oppdratt og instruert gjennom mange år, men for all del, jeg har da gått på noen smeller og tydd til bensinstasjoner, sier mannen som vil være anonym.

– Noen siste råd, Gustavsen?

– Hvis du skal kjøpe julegaver i dag, så er det liten tid til å rusle rundt. Finn en butikk eller to og kjøpe det du trenger der.

– I år er dere stengt siden julaften. Tror du noen ikke har fått det med seg?

– Ja, og de får seg en overraskelse i morgen. Her er bare kaffebaren åpen, men det er stusslig å gi kona en halv kilo kaffe til jul, sier hun.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no