26. apr
 
- Dramatiske kuttforslag
- Dette vil få dramatiske konsekvenser for administrasjonen, sa en tydelig alvorstynget rådmann Brynhild Hovde under budsjettdebatten i Eidsvoll formannskap tirsdag kveld.

Publisert: 27.nov.2012 22:44
Oppdatert: 26.jan.2017 14:58

Ingen skoler blir nedlagt. Biblioteket på Råholt blir reddet, men utvalget for kultur og frivillighet blir lagt ned, og det blir store kutt på kultursektoren og enda større i kommuneadministrasjonen.

Eidsvoll kommune må gjennomføre dramatiske innsparinger for å unngå innføring av eiendomsskatt ett av de nærmeste årene.

Tre-fire år tilbake

Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet, som i kveld la fram et historisk fellesforslag, ber rådmannen se på mulighetene for å kutte administrasjonskostnadene med ti millioner kroner fra 2014. Dette kommer på toppen av et annet innsparingsforslag på fem millioner kroner.

- Vi kommer ned på samme administrative nivå som i 2009, innrømmet ordfører Einar Madsen.

- Men effektiviseringen skal ikke tas før i 2014. Vi har neste år på oss om rådmannen skulle konkludere med at kuttene ikke lar seg gjennomføre.

Høyre hadde også et forslag som går på innsparinger og effektiviseringer på de ulike tjenestene nesten på samme nivå som Ap/Frp.

LES OGSÅ: Her er endringene

- Mental signaleffekt

- Dette vil få dramatiske konsekvenser for administrasjonen, kommenterer rådmann Brynhild Hovde.

- Vi har også foretatt betydelige reduksjoner tidligere, og har nå 44-45 årsverk i stab og støtte. Vi har allerede lagt inn kutt på fire millioner kroner i budsjettframlegget. Innsparingsforslaget vil nok ha en mental signaleffekt på de ansatte, kommenterer rådmannen.

- Etter møtet signaliserte hun at hun ville komme med et notat foran kommunestyrets budsjettbehandling der hun vil legge fram famtaopplysninger og peke på konsekvenser av forslagene.

Kutt eller eiendomsskatt

De dramatiske nedskjæringsforslagene kommer i et forsøk på å unngå eiendomsskatt.

Senterpartiet sa rett ut at man ikke så noen veg utenom den ekstra skatten sjøl om de i valgkampen lovte å ikke å innføre eiendomsskatt. Ellers var det bare SV som gikk inn for å hente inn de 22 millioner ekstra skattekronene som rådmannen hadde foreslått i sitt budsjettframlegg.

Jevnt over var det store enighet om en rekke forslag, - større enn noen gang tidligere, mente Høyres gruppeleder Peter Tornquist.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

 

 

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no