17. jul
KOM SEG IKKE AV FLEKKEN: Vogntoget kom ned Lievegen, svingte inn Blikkvegen, men ombestemte seg og forsøkte en u-sving. Det gikk ikke helt som planlagt. – Han kom verken framover eller bakover, og måtte ha hjelp av bergingsbil, sier nabo Jan Ivar Engebretsen.Foto: Privat
 
– Dropper bommene og tar billigste veien
Vogntogene dundrer på Lievegen og noen kommer ikke av flekken uten hjelp. – Selv på sommeren er det store utfordringer med tungtransporten, sier Jan Ivar Engebretsen.

Publisert: 26.jul.2017 18:00
Oppdatert: 26.jul.2017 11:25

I flere år har Engebretsen – selv bosatt i Lievegen 11 på Jessheim – kjempet for å få fjernet gjennomkjøringstrafikken i nabolaget. Men lite har skjedd i positiv retning de siste årene.

– Tungtransporten dundrer forbi her, og for motorsykler og flere bilister virker som om Lievegen, Blikkvegen og Vilbergvegen er rene racingbaner, sier Engebretsen, som jobber som kommunikasjonsrådgiver i NAF til daglig. For noen dager siden ble han vitne til et trafikkuhell. Et utenlandsk registrert vogntog kom kjørende ned Lievegen (fylkesveg 461) fra Liekrysset. I krysset der Lievegen møter Blikkvegen og Vilbergvegen gikk det galt.

LES OGSÅ: Fortsatt dundrer tungtrafikken forbi

Måtte ha hjelp

– Sjåføren skulle runde trafikkøya, ta en u-sving og kjøre tilbake. Du kan trygt si at det ikke gikk helt som planlagt. Han kom verken framover eller bakover, og måtte ha hjelp av bergingsbil. Selv på sommeren er det store utfordringer med tungtransporten, sier Engebretsen. Han mener uhellet er et godt bilde på den utfordrende trafikksituasjonen i nabolaget.

– Mange vogntogsjåfører er blitt godt kjent med snarveier i området, blant annet for å unngå bomstasjonene på E6. De dropper bommene og tar billigste veien, sier han. Det er 50-sone på Lievegen. Nå er Engebretsen spent på hva som blir konsekvensen av utvidelsen av næringsparken.

LES OGSÅ: Ny vei gir mindre støy

– Bør bruke Jessheim Nord

– Det blir stadig flere inn- og utkjøringer til næringsparken, og de kommer nærmere og nærmere Lievegen. Vi har også opplevd en stor økning i tungtransporten etter at Coop fikk sitt nye hovedlager i Vilbergvegen. All tungtransport bør svinge av E6 på Jessheim nord og kjøre bort til sentrallageret derfra. Vår oppfordring til veivesenet er å sette opp et skilt med gjennomkjøring forbudt i Lievegen. Det vil løse mange av utfordringene, sier Engebretsen.

– Jeg har ingen problemer med å forstå frustrasjonen naboene i Lievegen opplever. Vi har kjempet for å få på plass det store E6-krysset V23. Det ville gitt vesentlig mindre trafikk i Lievegen og Vilbergvegen. Vi har også tatt opp det å få avbøtende tiltak på Lievegen med Statens vegvesen, sier ordfører Tom Staahle (Frp). Han lover å ta opp temaet med veivesenet på nytt. I møtet vil han be om trafikksikkerhetstiltak.

Fakta Lievegen

  • Fylkesveg 461 og går fra fylkesveg 454. Møter Vilbergvegen etter krysset med Blikkvegen.
  • Har vært flittig brukt av både tungtransport og bilister som vil unngå bomstasjonen på E6 like ved.
  • Det er ventet at bomstasjonen på strekningen Hovinmoen-Dal skal tas ned i 2024. 
  • Naboer til Lievegen ber nå om at det settes opp gjennomkjøring forbudt på veien. 

 
TUNGTRANSPORT: Naboer til Lievegen på Jessheim forteller om mye tungtransport i området.Foto: Privat
Ber om nye skilt: Jan Ivar Engebretsen ber Statens vegvesen ta grep og sette opp skilt med gjennomkjøring forbudt i Lievegen.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no