26. apr
ÅPNER. I dag åpner Europris "ny" butikk på Vilberg. Butikksjef Pål Evjebråten og assisterende butikksjef Natialie Lund har hatt mer enn nok å henge fingrene i de siste ukene.
 
– Eidsvollingene elsker Europris
EIDSVOLL. I stedet for å legge ned butikken på Vilberg, har Europris gått den stikk motsatte vegen. I dag åpner en ny og større forretning på samme sted.

Publisert: 06.apr.2017 05:30
Oppdatert: 06.apr.2017 06:34

– Eidsvollinger elsker Europris, sier butikksjef Pål Evjebråten til EUB.

400 NYE KVADRATMETER

Europris-butikken har blitt utvidet med 400 kvadratmeter – fra 850 til 1250. Den har også fått en kraftig oppgradering.

– Hva var det som fikk Europris til å snu på flisa fra planer om å legge ned til å utvide og modernisere, Evjebråten?

– I utgangspunktet skulle Vilberg-avdelingen legges ned når vi åpnet på Råholt, men så viste det seg at butikken vokste solid i omsetning de siste årene. Dermed ble det til at kjeden også satset videre her. Vi har bygget opp en egen temaavdeling, som nå har sommervarer. Det store teltet utenfor skal bort, svarer butikksjefen.

Han forteller at pågangen fra lokale folk er veldig stor, men at det også kommer handlende fra nærområdet som Fenstad og Nes.

RÅHOLT STØRRE

Europris er delt inn i distriktet. Vilberg ligger i distrikt 12, hvor Råholt og Bjørkelangen har de største forretningene.

– Men etter utvidelsen, ligger vi i kategorien rett under, forklarer Evjebårten.

Han tror at hovedgrunnen til suksessen er de raske sesongskiftningene, priser og kampanjer.

– Dere var ikke kjent for å ha høy kvalitet på varene deres for noen år tilbake..

– Kvaliteten på våre varer har endret seg til det bedre. Både når det kommer til produktspekter og utvalg. Vi er en billigkjede og vi har ikke intensjon om å konkurrere med, for eksempel, de store byggevarekjedene, svarer butikksjefen.

ØKER OMSETNINGEN MED EN MILL. I ÅRET

– Vi har hatt en omsetningsøkning på rundt en million i året de siste tre årene. I fjor omsatte vi for 18 millioner, og vi forventer fortsatt vekst. Med en ny, utvidet butikk, har vi et budsjett på 20 millioner inneværende år, forteller butikksjefen.

Den store ombyggingen og utvidelsen er kostet av huseieren, som er Handelsbygg i Halden. De har kjøpt bygningen av Eidsvoll Bygg og Eiendom.

Europris har totalt 240 forretninger rundt om i Norge. Butikken på Råholt har også blitt noe utvidet og bygget om, blant annet med nytt inngangspartiet ut mot Trondheimsvegen.

– På Vilberg er vi nå 10 ansatte, som til sammen utgjør fem hele årsverk. Jeg og assisterende butikksjef Natalie Lund går i fulle stillinger, mens de andre jobber deltid, forteller Evjebråten.

I dag åpner han dørene med brask og bram, rød løper, kaffe og kaker til de handlende.

LES OGSÅ: Europris snur butikken på Råholt

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
UTVIDET. Assisterende butikksjef Natalie Lund og butikksjef Pål Evjebråten ønsker i dag velkommen til en utvidet Europris på Vilberg.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no