14. nov
 
– Eiendomsskatt den eneste løsningen
Leder Dag Opsahl sier Eidsvoll Senterparti ikke kunne forutse utfordringene som gjør at de nå foreslår eiendomsskatt – stikk i strid med partiets valgløfte.

Publisert: 08.des.2012 10:52
Oppdatert: 26.jan.2017 14:59

Senterpartiets budsjett aksepterer rådmannens forslag om å innføre eiendomsskatt.

Leder Dag Opsahl i Eidsvoll Senterparti mener de ikke førte velgerne bak lyset da de gikk til valg på at eiendomsskatt ikke skulle bli innført denne perioden.

LES OGSÅ: Dette vil føre til nedleggelse av kinoen

Nye forutsetninger

– Pengesekken er for liten, og mye mindre enn hva vi så for oss da vi gikk til valg. Ut fra det som var fireårsplanen den gang var vi ikke forespeilet slike behov, og det er alle de endrede forutsetningene som gjør at vi dessverre må gjøre dette, sier Opsahl.

Torsdag kveld la partiet fram sitt forslag til endringer i budsjettet på et åpent møte om den økonomiske situasjonen i Eidsvoll.

LES OGSÅ: Dramatiske budskjettforslag

Penger til mer

Varaordfører Terje Teslo presenterte endringer i rådmannens budsjett, som blant annet innebærer å la være å gjennomføre sommerlukking av SFO, ikke redusere timer i svømming og lærertetthet, opprettholde Eidsvoll læringssenter og Råholt bibliotek, samt kjøpe ny brannbil i Feiring.

Senterpartiets forslag er 1,3 millioner dyrere enn rådmannens for 2013, men vil ifølge beregningene havne i pluss de to neste årene.

Partiet vil dekke utgiftene ved å forskyve skoleinvesteringer, ta mer fra e-verkfondet – i tillegg til eiendomsskatten.

– Eiendomsskatt er bare ett virkemiddel. Vi gjør ikke dette med lett hjerte, men i stedet for å finne urealistiske løsninger er eiendomsskatt dessverre den eneste muligheten, sier Opsahl.

Om lag femten personer hadde funnet veien til det åpne møtet på Kafé Henrik, for det meste kommunepolitikere.

LES OGSÅ: Elevene vant over politikerne

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no