15. nov
 
Ny ordførerkandidat klar: – Eiendomsskatt ikke aktuelt i det hele tatt
Thomas Jacobsson (36) vil jobbe for folks fritid og penger og kapasitet i barnehagene. Eiendomsskatt vil han gjøre alt i sin makt for å unngå.

Publisert: 02.sep.2018 06:00
Oppdatert: 31.aug.2018 11:50

Han er 36 år, tobarnsfar, bor på Dal, kommer opprinnelig fra Trondheim og jobber som seniorrådgiver på OsloMet – storbyuniversitetet. På fritiden driver han med fotball og ishockey.

– Jeg er opptatt av folks fritid, både i forhold til idrett og andre aktiviteter. Jeg har respekt for folks tid, folks penger og det å ha mest mulig effektiv utnyttelse av ressursene. Finn Terje Tønnessen har gjort en kjempejobb med å holde eiendomsskatten unna i kommunen den siste perioden. Det er et arbeid jeg vil videreføre. Det blir ikke aktuelt i det hele tatt å inngå i et samarbeid som medfører eiendomsskatt, sier Jacobsson.

Bankes på nominasjonsmøte

Nominasjonskomiteen har fremmet sitt forslag til toppkandidater på Frps liste ved neste års kommunevalg. Der står Thomas Jacobsson på førsteplass. Deretter følger Hilde Vibeke Stoltenberg og Arne Körner Haugen. Listen skal endelig bankes av medlemmene på et nominasjonsmøte, trolig i november, men alt tyder på at den vil gå gjennom.

– Thomas har bare én stor svakhet: Han holder med Rosenborg: Det er ikke bra. Bortsett fra det er han en dyktig kar. Han har jobbet som rådgiver i kommunal- og familiefraksjonen på Stortinget. I tillegg er han småbarnsfar, er godt skolert i partiprogrammet, er en flink mann til å samarbeide, er respektert og kunnskapsrik og godt likt av de andre partiene, sier Finn Terje Tønnessen, leder av nominasjonskomiteen i Eidsvoll Frp.

Han er strålende tilfreds med sammensetningen av valglisten.

– Vi har fått inn mange bra navn på listen. Det er unge, gamle, ulike yrkesgrupper og de er bosatt forskjellige steder i kommunen. Vi har 36 navn på listen. For første gang kan vi fylle opp et helt kommunestyre alene, smiler Tønnessen.

Selv regner han med å stille langt ned på listen – rundt 30. plass.

Opptatt av barnehager

Thomas Jacobsson tar selvsagt forbehold om at han blir endelig innstilt.

– Barnehagesituasjonen opptar alle foreldre, også meg. Målsettingen der må være å ha et system hvor man får tilbud om plass for alle 1-åringer, også dem som blir født i desember, sier han.

– Tror du det blir mulig å slå sittende ordfører John-Erik Vika?

– Selvsagt. Hvis ikke hadde jeg ikke ønsket å stille. Samtidig blir det en tøff jobb. Vika er en populær mann og en dyktig ordfører, svarer Jacobsson.

– Jeg registrerte at Sp hevdet at å etterfølge Vika ville bli som å hoppe etter Wirkola. Jeg vil bare minne om at det er mange som har klart det, sier Tønnessen.

Frps valgliste klar

Thomas Jacobsson topper nominasjonskomiteens liste i Eidsvoll Frp.

På de neste plassene følger Hilde Vibeke Stoltenberg, Arne Körner Haugen og Tove Veronica Owre.

Listen skal endelig bankes gjennom på et nominasjonsmøte – sannsynligvis i november.

 Valgdagen i 2019 er mandag 9. september. Flere av partiene er nå klare med kandidatene.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no