18. jul
NØKKEL: Tirsdag tok Ullensaker over helsehuset ved LHL-sykehuset. Ordfører Tom Staahle takket for det første nøkkelkortet han fikk overrakt av Simon Ottersland i Hemfosa Norge.
 
- En glede og et formidabelt løft for framtida
Tirsdag overtok Ullensaker kommune det nye helsehuset, som blant annet skal huse den splitter nye interkommunale legevakta.

Publisert: 17.feb.2018 06:00
Oppdatert: 16.feb.2018 15:18

28. februar åpner helsehuset og på Jessheim nord. Tirsdag undertegnet partene kontrakten. I første etasje blir det legevakt og kommunal øyeblikkelig hjelp for Ullensaker, Hurdal, Nannestad og Gjerdrum. Ullensaker får sitt korttidslager for Nav hjelpemiddelsentralen i kjelleren, og i andre etasje blant annet medisinsk korttid- og rehabiliteringsavdeling, fysio/ergoterapitjeneste, og kreftkoordinator.

TOPP MODERNE

Helsehuset har kostet 300 millioner kroner og tatt 130.000 arbeidstimer å bygge, og er blant de mest moderne i landet. Alt fra oppvarming til medisinering blir sørget for av topp moderne teknologi, til glede for de opp mot 200 ansatte og alle pasientene.

LES OGSÅ: Eidsvoll ville ikke være med på samarbeidet

– Det begynner allerede i ambulansemottaket som er lagt i kjelleren for å sikre pasienter og personell. Derfra er det heis direkte opp til akuttmottaket. Avdelingene i første etasje går i sømløs overlapping, sier kommunens prosjektleder Iver Sonnset.

Hver ansatt skal ha en elektronisk brikke på seg, hver pasient får et digitalt armbånd. Disse snakker med elektroniske lesere i bygget.

– Når en pasient tilkaller en sykepleier, går beskjeden ut til den som er nærmest, og kallesignalet stopper når sykepleieren går inn i rommet til vedkommende. Mange dører er låst, og åpnes elektronisk for de som har noe der inne å gjøre. For eksempel kan ikke renholdere og portører gå inn i medisinrommet. Og den som skal bestille medisiner, får eksakt antall fra automatiske skuffer, påpeker han.

HUSKER DU DETTE: Tre år siden bestemmelsen ble tatt

– Hva tror du om å samle tjenester til flere kommuner?

– Helsehuset blir et utmerket sted for kommunal samhandling, og det sikrer dessuten kvaliteten på det som leveres, sier han

– Kan huset holde tritt med befolkningsveksten her?

– Ja, det er bygd med tanke på fremtidig vekst, sier han.

30 ÅRS KONTRAKT

Helsehuset er bygd som OPS-kontrakt (offentlig privat samarbeid), og Ullensaker skal leie det i 30 år. Bygget skal være i full drift i løpet av mars måned, alt som står igjen er siste finpuss, systemsjekking og møblering.

Kommunaldirektør Mette Gro Iversen gleder seg stort til å la de ansatte ta i bruk helsehuset.

LES OGSÅ: Vil ha kommunenavnet på veggen

– I forhold til dagens legevakt i Trondheimsvegen er dette som dag og natt. Det er viktig for oss å ha et helsehus som ivaretar våre innbyggeres behov. Dette er en stor investering i folkehelse, og både ansatte og pasienter kommer til å få en helt ny hverdag her, sier hun.

Ordfører Tom Staahle var også en glad mann tirsdag.

– Dette er et formidabelt løft for Ullensaker som vi skal nyte godt av i mange år fremover, sier han.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no