20. jul
SMADRET PORTEN: Her står stasjonsvognen parkert etter sjokkbrekket hos Børselars på Dal tidlig på morgenen 31. juli i fjor. Nå kan saken være oppklart.Foto: Kristian Westgård
 
Sjokkbrekket kan være oppklart: – En lettelse for oss
En tidligere ransprofil skal være pågrepet og siktet for grovt tyveri etter sjokkbrekket i våpenbutikken Børselars i fjor sommer. Innehaver Petter Bratli roser politiets arbeid.

Publisert: 09.mar.2018 14:01
Oppdatert: 09.mar.2018 19:10

Det er VG som melder at den tidligere ransprofilen og minst én annen person er pågrepet for sjokkbrekket. Det var tidlig på morgenen 31. juli i fjor at politiet fikk melding om innbruddet hos Børselars på Dal. En Audi stasjonsvogn ble brukt til å smadre porten inn til butikken.

Glad politiet lyktes

– Heldigvis kan det se ut som at saken er oppklart. Det er i så fall godt å få dette ut av verden. Det er en lettelse for oss. De første ukene etterpå var gufne. Nå har vi fått det litt mer på avstand. Jeg har hele tiden hatt god tro på at saken kunne bli oppklart. Jeg har visst at politiet har brukt etterforskingsressurser kontinuerlig, sier Bratli til EUB.

– Hvorfor tror du akkurat din butikk ble utsatt for dette brekket?

– Det blir selvsagt spekulasjoner, men de har sikkert vært og rekognotisert flere steder i forkant. Dette var kanskje ett av stedene med minst trafikk rundt, svarer Bratli.

Over 20 våpen ble stjålet. Alarmen ble ikke utløst, da butikken ikke hadde skiftet SIM-kort i alarmboksen.

Forbipasserende varslet

– Alarmoverføringen sviktet. Det var en ny bestemmelse som hadde kommet, og verken alarmsentralen, politiet, forsikringsselskapet eller oss selv ble gjort oppmerksomme på dette. Det burde vært et varslingssystem når det kommer nye forskrifter, men det var det dessverre ikke, sier Bratli.

Det var en forbipasserende som varslet politiet da vedkommende reagerte på at en bil sto parkert innenfor porten inn til butikken.

– Har dere fått tilbake noen av verdiene?

– Ja, vi har fått et godt forsikringsoppgjør som har dekket det som ble borte, sier Bratli.

EUB forsøkte – uten å lykkes – å få en kommentar fra politiadvokat Åsmund Yli ved Øst politidistrikt i sakens anledning fredag ettermiddag.

Overfor VG ønsker verken Yli eller forsvareren til den tidligere ransprofilen i 50-årene å kommentere saken.

Sjokkbrekket på Dal

  • Tidlig på morgenen 31. juli i fjor oppdaget en tilfeldig forbipasserende en Audi stasjonsvogn stående delvis inne i våpenbutikken Børselars på Dal.
  • Bevæpnet politi rykket ut.
  • Over 20 våpen ble stjålet.
  • Alarmen virket ikke da et SIM-kort ikke var skiftet.
  • Politiet har jobbet intenst med etterforsking i saken. Nå skal minst to personer være pågrepet, ifølge VG.
 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no