21. okt
 
– Fælt å havne i trafikkulykke
EIDSVOLL. – Jeg har vært i en frontkollisjon. Det var fælt, selv om heldigvis ingen ble skadet, sier Marit Buskerud fra Råholt.

Publisert: 24.mai.2017 12:30
Oppdatert: 24.mai.2017 13:10

Denne uka fikk hun på nytt, sammen med medelever på Eidsvoll videregående skole, oppleve hva som skjer på et skadested. Men denne gangen var det heldigvis bare en demonstrasjon i tilknytning til den årlige førstehjelpsdagen ved skolen.

Alle 110 yrkesfagelevene på Vg2 var i løpet av dagen gjennom 17 poster der de blant annet lærte opptreden på skadestedet, livreddende førstehjelp, behandling av bruddskader, stikkskader, forbrenninger og hodeskader.

– I år har vi lagt flere av postene inne på verkstedene for å gjøre situasjonene så virkelighetsnære om mulig. Dette er scenarier som elevene kan kommer borti i yrkeslivet, sier lektor John Nygaard som var ansvarlig for opplegget.

Eidsvoll og Hurdal Røde Kors Hjelpekorps stilte med hele 19 instruktører, og i tillegg deltok både politiet og brannvesenet.

Dagen ble avsluttet med ei fiktiv trafikkulykke der elevene fikk se alle redningsetatene i aksjon.

– Dette var en nyttig skoledag, selv om vi kunne en del av dette fra før, sier Marita Buskerud fra Råholt og Oliver Pedersen Nilsen fra Jessheim.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no