25. jun
DIGITAL KOMMUNIKASJON. Ved hjelp av den digitale og mobile trygghetsalarmen kan Bjørg Vikne Dæhlie enkelt reise rundt i Ullensaker kommune med rullestolen, føle seg trygg og kommunisere med Grete Valberg og hennes kollegaer i hjemmetjenesten om det skulle skje noe.
 
– Føler en fantastisk frihet og trygghet
JESSHEIM. Den nye trygghetsalarmen gjør at Bjørg Vikne Dæhlie føler seg trygg døgnet rundt – uansett hvor hun ferdes.

Publisert: 05.apr.2017 14:30
Oppdatert: 05.apr.2017 14:52

– Den gjør at jeg føler en fantastisk frihet og trygghet i hverdagen, sier Vikne Dæhlie. Hun smiler og viser fram den nye digitale og mobile trygghetsalarmen hun har hengende rundt halsen. MS-rammede Bjørg Vikne Dæhlie er én av rundt 350 personer i Ullensaker kommune som har fått nyvinningen. I løpet av kort tid vil alle kommunene på Øvre Romerike tilby løsningen til sine eldre.

Her er noen av fordelene:

  • Trygghetsalarmen har GPS-signal. Dermed kan den fritt brukes utendørs.
  • Den kommuniserer direkte med hjemmetjenesten via alarmen. Dette skjer gjennom direkte kommunikasjon.
  • Den journalføres også i sanntid, det vil si direkte inn i kommunens digitale journalsystem.

Kan dra hvor hun vil

For Bjørg Vikne Dæhlie har det moderne verktøyet gitt nye muligheter i hverdagen.

– Nå kan jeg reise rundt med rullestolen på Jessheim, andre steder i kommunen og også legge ut på langturer – uten å være bekymret for at det kan skje noe. Skulle noe dukke opp, vil jeg kunne trykke på trygghetsalarmen, kommunisere med kommunens folk og de vil se hvor jeg befinner meg, sier Vikne Dæhlie.

Underveis i prosessen er det gjennomført arbeidsmøter med brukere og ansatte for å få innspill til løsninger som kan være nyttige.

– Alle vi som jobber i hjemmetjenesten kan via en mobiltelefon få opp alle eldre med trygghetsalarm i kommunen. Skulle for eksempel alarmen gå et sted vil vi få opp navn og plassering. Vi kan også kommunisere med vedkommende, sier Grete Valberg i hjemmetjenesten.

Bo hjemme lenger

Dermed kan de raskt få tilbakemelding fra brukeren og innhente en oversikt over situasjonen. Er det for eksempel en falsk alarm, unngår de å rykke ut unødvendig.

– Ofte er det naturlig at personen hos oss som er nærmest personen når alarmen går, oppsøker vedkommende. Skulle det ikke passe, går vi videre til neste på listen. For oss bidrar dette til en mer effektiv og presis hjemmetjeneste i hverdagen. Målet for oss er alltid at de eldre skal kunne bo hjemme så lenge som mulig. Disse nye hjelpemidlene bidrar til at mange kan gjøre det – uten at det går på bekostning av verken trygghet eller frihet, poengterer Valberg.

Trygghetsalarmen virker også over kommune- og landegrenser.

– Dette gjør det mulig å kombinere et aktivt og rikt liv med trygghet og sikkerhet. Helt fantastisk, sier Bjørg Vikne Dæhlie.

LES OGSÅ: Behovet for sykehjemsplasser vil øke kraftig i årene framove

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
STRÅLENDE FORNØYD. Bjørg Vikne Dæhlie får ikke fullrost det nye, digitale verktøyet. Trygghetsalarmen gjør at hun kan ha stor frihet og føle at sikkerheten er ivaretatt.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no