20. jul
SØPPEL: Hugo Nyholt, leder for Holter jeger- og fiskerforening, liker ikke søppel i naturen. Torsdag inviterer foreningen til dugnad for nærmiljøet.
 
– Folk griser til i naturen
Holter jeger- og fiskerforening håper mange stiller opp når de inviterer til stordugnad for å rydde i friluftslivsområdene i Holter torsdag 24. mai.

Publisert: 21.mai.2018 15:00
Oppdatert: 18.mai.2018 13:37

– Romeriksåsen og Holter Almenning er et flott område som brukes av veldig mange til friluftsliv, blant annet bading, fisking, skigåing og sykling. Denne bruken synes dessverre. Folk griser til i naturen, og det blir etterlatt ganske mye søppel i området, sier Hugo Nyholt, leder for Holter jeger- og fiskerforening.

DUGNAD

Foreningen ønsker nå hjelp til å rydde opp. Tiltaket er et samarbeid med Holter Almenning.

– Vi håper de som er opptatt av marka vil bli med for å ta vare på nærmiljøet. Dette er jo noe også barnefamilier kan være med på, sier Nyholt.

Han liker ikke utviklingen han ser i skogen.

– Folk må jo kunne ta med seg sitt søppel hjem igjen. Når de greier å bære fulle flasker og bokser til skogen bør de jo også klare å bære tomgodset hjem igjen, sier Nyholt.

Han forteller at de finner veldig mye forskjellig som folk kvitter seg med.

ENGANGSGRILLER

– Det blir lagt igjen flasker, bokser og plastposer, og ikke minst engangsgriller. Vi har tidligere også funnet ødelagte campingstoler og presenninger. Folk kaster fra seg det utroligste. I fjor fant vi et telt som var satt opp og forlatt med klær, soveposer og annet utstyr. Det er også noen som har dumpet hele lass ved siden av vegen. Jeg forstår ikke at sånt er nødvendig i dag, med de renovasjonsordningene vi har, sier Nyholt.

FARLIG

I tillegg til at det er lite pent, og dermed ikke hyggelig for andre som er ute på tur, påpeker Nyholt at også mye av det som kastes kan være farlig for både mennesker og dyr.

– Knuste flasker er et eksempel på det. Og tomme bokser kan for nysgjerrige dyr, både beitedyr og vilt, få fatale følger dersom de får for eksempel får satt den fast over nesen. Fiskesene er et annet eksempel. Får dyr surret seg inn i dette så er den så sterk at det kan gå galt hvis ikke dyret kommer seg løs, sier Nyholt.

Når aksjonen er gjennomført inviteres alle til å forsyne seg fra grillen som står og venter ved klubbhuset til Holter jeger- og fiskerforening.

– Det blir skiltet avkjøring like ved den lille koia. Vi håper det blir god oppslutning, og det er jo fint om de som vil delta sier ifra, men det er også bare å møte opp, sier Nyholt.

Frammøte er ved Gressakervangen torsdag kveld.

LES OGSÅ: Fjernet store mengder med søppel på gåturen

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no