15. sep
PÅ EGNE BEN. Butikkleder Mette Tveter (t.h.) og medarbeider Tanja Jensen har det travelt bak disken hos Aanerud bakeri på Jessheim. Helt i starten handlet konseptet om å forene norske og franske smaker, men nå står Aanerud bakeri alene med kun sine egne oppskrifter. - Det er morsomt at det går så bra, sier butikklederen.
 
- Folk lurer på om vi kan begynne å reservere bord, men vi er jo bare en liten kafé
ULLENSAKER. Ferske Aanerud bakeri gleder seg over stor pågang.

Publisert: 28.feb.2017 15:46
Oppdatert: 01.mar.2017 12:14

Ekteparet Olav og Anne-Marie Sandbakken er blant kundene som tilbringer en del av dagen hos Aanerud bakeri på Jessheim storsenter.

- Hit kommer vi flere ganger i uka, sier Olav.

Det er de ikke alene om. Nylig ble Aanerud bakeri hedret på Yess Awards - Jessheim storsenters årlige prisutdeling. Bakeriet ble kåret til årets «Coming up», begrunnet med å være en aktør som har hatt en svært positiv omsetningsutvikling i et marked med tøff konkurranse. I tillegg var bakeriet nominert i kategorien «Årets butikk».

- STOLTE

- Det var veldig hyggelig at vi vant den prisen. Og vi er også veldig stolte av å være nominert til årets butikk, spesielt siden vi har vært her så kort tid, sier butikkleder Mette Tveter til EUB.

Forretningen åpnet på høsten 2015 med navnet «To Bakere». Samarbeidet med en fransk baker ble ikke som noen hadde sett for seg, og etter få måneder ble de derfor enige om at Aanerud bakeri skulle satse videre på egen hånd. Etter en treg start var dette begynnelsen på et år som har vært en eneste stor opptur.

- Det siste året har vært kjempebra. Vi har hatt økning hver uke, det er fullt hele tiden og vi har masse kakebestillinger. Nå gjelder det å opprettholde den gode kundegruppa og å holde folk fornøyde, sier hun.

De har nylig hatt ekstra travle helger i forbindelse med morsdag og fastelavn.

- Omsettingen har økt med alt fra 60 til 90 prosent på en uke sammenlignet med i fjoråret. Senteret har hver måned en topp-ti-liste for butikker. Der har vi vært hver måned det siste halve året, sier butikklederen.

I starten solgte de mest av bestilte kaker. Nå går det mer og mer av brød og hvetebakst.

- Folk setter pris på at dette er dagsferske ting, for det er ikke så mange som holder på slik vi gjør lenger, sier Tveter.

KØ I GANGEN

Bakeriet har sitt utspring og produksjon på Årnes. For å møte etterspørselen skal produksjonen der utvides med 300 kvadratmeter. Butikklederen forteller at mange spør om de ikke også skal utvide Jessheim-avdelingen for å få plass til enda flere kunder.

- Vi merker at folk står i kø i gangen for å vente på plass. Vi er heldige som har en innmari fin beliggenhet som betyr mye. Man kan drømme om større plass, men da er det ikke sikkert at man får samme effekt av beliggenheten, sier hun.

I ukedagene er pågangen størst fra klokken 11 til 16.

- På lørdagene er det fullt fra vi starter til vi lukker døra. Folk lurer på om vi kan begynne å reservere bord, men vi er jo bare en liten kafé, sier Tveter og smiler.

LES OGSÅ: Alle kjøpesentrene økte omsetningen i 2016

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no