17. sep
 
Politikere positive til Dæhlies planer: – Forbedring av det som er der
Dæhlies nye planer midt i smørøyet i byen vekker både glede og irritasjon. Ordfører Tom Staahle (Frp) er positiv.

Publisert: 07.apr.2018 13:00
Oppdatert: 07.apr.2018 17:12

– Det er på tide at det skjer noe på tomten. Skissene som er presentert er et godt utgangspunkt for videre regulering av tomten. Man får en kombinasjon av nytt og gammelt som gir et bedre byrom og en oppdatert bygningsmasse mot Storgata. Så er det slik at det må være regningsvarende å utvikle en slik tomt. Da må man akseptere at det bygges ut noe der, sier Staahle til EUB.

Fem års planlegging

Bjørn Dæhlie har planlagt utviklingen av tomtene Storgata 1 og 3 på Jessheim i fem år allerede. Flere skisser er lagt fram – uten at de er blitt godkjente av politikerne. Tirsdag skal de ferskeste illustrasjonene om til prinsippbehandling i formannskapet.

– Alt som skjer der er en forbedring sammenlignet med det som er der i dag. Å få bilene under bakken er et meget godt grep. Å få et åpent område med mye innslag av grønt er lurt. Det å lage et torg skaper et rom for folk å oppholde seg, og det binder sammen nytt og gammelt. Å få nye bygg som erstatter Haven er også definitivt et godt grep, sier Staahle. Han presiseres at materialvalg, endelig utseende og alt annet vil bli avklart gjennom en regulering.

Håper på videre utvikling

– Tirsdag håper jeg det fattes et vedtak som sikrer at vi kommer videre med en utvikling av en sentral tomt i bybildet, sier Staahle. Aps gruppeleder Eyvind Jørgensen Schumacher sier hans umiddelbare inntrykk er at Dæhlie-prosjektet nå er bedre tilpasset omgivelsene.

– Det er positivt at bygget mot Storgata henter elementer fra de historiske byggene i området, men samtidig er tegnet i et mer moderne formspråk som gjør at man kan lese ut fra arkitekturen hvilke historisk epoke det er tegnet i. Jeg synes også at det nye byrommet mot Kingsgården ser spennende ut, med en uteservering omgitt av historiske elementer, sier Schumacher.

– Først og fremst er jeg glad for at dette området utvikles. Slik det framstår nå er det ikke noe pryd for øyet. Vi mener de høydene som er angitt er akseptable og at valg av saltak er riktig. Vi mener også vi må godkjenne parkeringskjeller, da det gir mer plass til publikumsområder i bakgården. Vi mener også det er greit at man kan ha kombinert formål til leilighetsbygg og næring, sier varaordfører Willy Kvilten (H).

Dæhlie-planene

Prosessen med detaljregulering for eiendommene Storgata 1 og 3 har pågått siden 2013.

Eiendommene har siden byplan 2005–2025 hatt tydelige bevaringshensyn og krav til grønnstruktur.

Nå har kommunen mottatt skisser som viser et næringsbygg i tre etasjer mot Storgata og et leilighetsbygg på tre etasjer mot Tærudgården. Tirsdag behandles saken politisk.

Midt i smørøyet

Eiendommene ligger svært sentralt plassert i Jessheim, mellom Storgata og Trondheimsvegen. Den eksisterende bebyggelsen består av Vegelgården (Storgata 1), Haven (Storgata 1) og Kingsgården (Storgata 3).

Til Kingsgården hører det til et uthus som er midlertidig tatt ned, men skal gjenoppføres i forbindelse med utbyggingen. Vegelgården og Kingsgården er regulert til bevaringsverdig bebyggelse.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no