18. jul
Kraftig sammenstøt: Den ene bussjåføren omkom, mens den andre ble hardt skadet etter at de frontkolliderte ved Måstad på Gamle Kongsvingerveg fredag 17. november.
 
Bussjåfør omkom i frontkollisjon: – Vi er fortsatt i sjokk
Busselskapet er fortsatt sterkt preget etter ulykken der to busser frontkolliderte. En mann i 50-årene fra Nes omkom.

Publisert: 25.nov.2017 06:00
Oppdatert: 25.nov.2017 07:08

Mannen var ansatt som bussjåfør i Nettbuss. Ulykken ved Måstad på Gamle Kongsvingerveg skjedde like over klokka 13.00 fredag 17. november. Begge bussjåførene ble sittende fastklemt i hvert sitt kjøretøy etter sammenstøtet.

– Ulykken og omstendighetene har selvfølgelig preget oss svært hardt. Vi er fortsatt i sjokk og sorg, sier Dag Bones, kommunikasjonssjef i Nettbuss.

Flere allmøter

Mannen i 50-årene ble erklært død på stedet av helsepersonell. Sjåføren i den andre bussen ble fraktet med helikopter til Ullevål sykehus. Statens havarikommisjon for vei og politiet etterforsker fortsatt omstendighetene rundt ulykken.

– Vi venter fortsatt på klarhet i omstendighetene. Vi avventer deres undersøkelser før vi kan uttale oss noe mer om det, sier Bones.

Han forteller at den andre bussjåføren fortsatt er innlagt på sykehus og at tilstanden er alvorlig.

Etter møteulykken har busselskapet gjennomført flere allmøter med de ansatte. Fredag kveld – kun timer etter ulykken – åpnet de anlegget på Årnes for alle ansatte som hadde anledning og som ønsket å møtes. Der var også et kriseteam fra Nes kommune til stede.

Tirsdag ettermiddag avholdt Nettbuss et oppfølgingsmøte med de ansatte. Årnes-avdelingen i Nettbuss har 70 ansatte.

– Dette er en veldig tung periode for oss alle. De ansatte tar det svært tungt. Vi slår ring om og tar vare på hverandre i den tunge perioden, sier Bones.

Etterforsker ulykken

Krimteknikere fra politiet og ulykkesanalysegruppen til Statens vegvesen jobbet på ulykkesstedet i flere timer etter ulykken. Der foretok de sine åstedsundersøkelser.

Foreløpig har det ikke kommet noen konklusjon i forhold til hva som var årsaken til ulykken, men politiets innsatsleder Roy Ahlkvist bekreftet allerede like etterpå at det var svært glatt på stedet. Det merket også EUBs utsendte reporter. Det var til dels speilblank veibane nedover mot svingen der det alvorlige sammenstøtet fant sted.

Dag Bones i Nettbuss opplyser at de bistår politiet og andre etater i arbeidet med å etterforske ulykken. Ullensaker lensmannskontor har fått ansvaret med å etterforske saken. Foreløpig er det ikke kjent hva som er deres endelige konklusjon.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no