18. jul
GLADE GIVERE: . Eli Ann Risan (t.v.) og Berit Smedsrud kommer med en påminnelse til ordfører John-Erik Vika: – Husk kontanter!
 
– Gi med glede og gi så det monner!
ØVRE ROMERIKE. - Husk kontanter og gi så det monner, sier Eli Ann Risan og Berit Smedsrud til Eidsvoll-ordfører John-Erik Vika.

Publisert: 03.okt.2017 06:00
Oppdatert: 29.sep.2017 15:13

Årets TV-aksjon avvikles søndag 22. oktober. Pengene går denne gangen til UNICEF som skal bidra til utdanning for barn i Syria og andre krigsherjede land.

– MELD DEG PÅ NETTET

I Eidsvoll trengs 420 bøssebærere.

– Vi oppfordrer vi folk til å melde seg som bøssebærere. Påmelding kan skje via nettstedet blimed.no, forteller Smedsrud.

– Innsamlingen i Eidsvoll styres av FAUene ved alle skolene i bygda samt av motorsykkelklubben Fatso på Dal, forteller Smedsrud.

– Alle bøssebærere skal ha merkede bøsser med nummer som samsvarer med nummer som innsamleren har på seg, opplyser hun.

SAMARBEID

I Nannestad er det tradisjon for at rotaryklubben, lionsklubben og sanitetsforeningen deltar I innsamlingen.

– I tillegg bidrar konfirmantene og frivillige. Vi har behov for 160–170 bøssebærere, forteller varaordfører Karl Henrik Laache som er leder for den lokale innsamlingskomiteen.

– Skolene er også engasjert gjennom undervisningsopplegg og med noen spesielle arrangementer der inntektene går til TV-aksjonen, forteller han.

flere bøssebærere

Ullensaker vokser fort. Da er det også behov for flere bøssebærere.

– Vi har tidligere hatt 350 bøssebærere. I år utvider vi til nærmere 400, forteller innsamlingskoordinator Iselinn Næss.

– FAUene ved skolene stiller med bøssebærere. I tillegg har vi noen samarbeidspartnere i lag og foreninger. Vi vil nå sende ut en oppfordring til tidligere frivillige om å bli med igjen, og etter høstferien går det ut melding til skolene, forteller Næss.

VIPPSE OG RINGE

Selv om folk oppfordres til å ha kontanter, er det mulig å gi om seddelboka skulle være tom eller man ikke er hjemme når innsamlerne banker på.

– Nå kan du vippse bidraget ditt, eller du kan ringe og gi penger, forklarer Hurdals ordfører Runar Bålsrud. Han er bygdas innsamlingssjef.

– Elevene ved Hurdal Verk folkehøgskole pleier å stille som bøssebærere. Jeg håper de bidrar i år, også. Da er utfordringen løst. Vi har delt inn kommunen i 20 roder, og trenger 42–43 bøssebærere. Får vi ikke det, få jeg ta en ekstra ringerunde, sier Bålsrud.

Hurdølingene er gjerne over gjennomsnittet flike til å gi.

– Det betyr ikke nødvendigvis at vi er så mye snillere, men jeg tror det er lettere å nå ut til folk i et lite lokalsamfunn, sier Bålsrud.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
KLARE. - Vi er klare, signaliserer innsamlingsleder Karl Henrik Laache (t. h.) og områdelederne under oppstartsmøtet for ei drøy uke siden.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no