22. aug
Felles innsats: Fylkesvaraordfører Lars Birger Salvesen (KrF) og Eidsvoll-ordfører John-Erik Vika (Sp) vil beholde tannklinikken i Sundet.
 
– Gjør alt for å beholde tannklinikken i Sundet
Med en midlertidig løsning tyder det nå på at Eidsvoll tannklinikk biter seg fast i sentrum.

Publisert: 11.apr.2018 09:00
Oppdatert: 11.apr.2018 19:19

Fylkeskommunen har lenge vært på jakt etter nye lokaler i Sundet. Nå kan det gå mot en løsning på tannpinen, og den er ikke langt unna der tannklinikken holder til i dag (Rådhusgata 8).

– Gårdeier Finsbråten Eiendom AS tilbyr nå tannklinikken 2. etasjen i samme bygg som en midlertidig løsning. Jeg har en forståelse av at dette er en god løsning, og tror det vil fungere i en overgangsperiode, sier Eidsvoll-ordfører John-Erik Vika (Sp).

– For meg høres dette ut som et godt forslag, sier fylkesvaraordfører Lars Birger Salvesen (KrF).

Flere aktuelle alternativer

Dagens tannklinikk ligger i 3. etasje, har fem behandlingsrom og er på cirka 300 kvadratmeter. Kravene til ny tannklinikk er at den må ligge sentralt i Eidsvoll og ha nærhet til offentlig kommunikasjon som tog eller buss. Den må også ha åtte behandlingsrom og være på cirka 400 kvadratmeter. I kravspesifikasjonen står det også at den bør ligge på bakkenivå.

– Ingen av lokalene som ligger i Sundet er store nok per i dag. Derfor må vi vente til reguleringsplanen for Sundet kommer. I mellomtiden trenger man en midlertidig løsning, og den som nå er skissert virker spennende, sier Salvesen.

– Aldri så galt at det ikke er godt for noe. Som ordfører kom jeg i stuss da denne saken kom opp igjen nå. Jeg har trodd at planleggingen og dialogen har vært i et spor. Nå har det siste søkelyset bidratt til en del oppklaringer, og kommunikasjonen mellom eiendomsaktører og fylkeskommunen er gjenopprettet på flere nivåer, sier Vika. Ordføreren sier tannklinikken på lengre sikt kan havne flere steder i Sundet.

– Kommunen har selv tomta bak Kiwi som et mulig egnet område for denne typen virksomhet. I tillegg blir det bygging av nye Wergelandskvartalet, der en slik klinikk vil passe inn. Jeg vet også at flere eiendomsutviklere, som Bjørn Dæhlie, vil kunne ha lokaler å tilby på sikt, sier Vika.

Glipp i kommunikasjonen

Ordføreren sier han over lengre tid har nevnt framtidig lokalisering av tannklinikken og potensielle nye lokaliteter i samtaler med Sundet-utbyggerne.

– Jeg gjør alt for å beholde tannklinikken i Sundet, og tror det har vært en glipp i kommunikasjonen. Nå er den gjenopprettet, sier Vika. Det er ventet at fylkestinget skal behandle en sak om tannklinikken i maimøtet.

Ny tannklinikk i Eidsvoll

Dagens tannklinikk ligger i 3. etasje i Rådhusgata 8, er på 300 kvadratmeter og har fem behandlingsrom.

I kravspesifikasjonen til ny tannklinikk står det at den må ligge sentralt, ha nærhet til kollektivtransport, romme 400 kvadratmeter og åtte behandlingsrom og bør ligge på bakkeplan.

Etter EUBs siste søkelys på saken er det nå gjenopprettet dialog mellom eiendomsaktører og fylkeskommunen. Alt tyder på en midlertidig løsning.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no