18. nov
Kommer: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit skal besøke to lokale steder onsdag. Her er de fotografert på besøk i Nannestad i 2015.Foto: Magnar Haraldsen
 
Får kronprinsparet på besøk: – Gleder oss til å hilse på
Onsdag gjester kronprinsparet Orbit Arena og Lotus Tempelet på Jessheim. Nøye planlegging preger forberedelsene.

Publisert: 22.aug.2018 13:00
Oppdatert: 21.aug.2018 13:44

– Dette blir helt sikkert gøy. Vi gleder oss, sier Arnfinn Pedersen, produksjonsleder hos Orbit Arena. Bedriften feirer 50-årsjubileum og er en stor aktør innen arbeidsinkludering og attføringstjenester. Bedriften leverer tjenester til Nav og samarbeider tett med næringslivet om arbeidspraksis, rekruttering til ordinært arbeid og bistand til sykefraværsoppfølging.

Skal pakke fruktkurver

– Orbit Arena har som målsetting at alle skal finne en jobb de mestrer og trives med. Vi bidrar til at dem som står utenfor arbeidslivet kommer i arbeid, og at dem som står i fare for å falle ut av arbeidslivet, beholder jobben, sier Pedersen.

Kronprinsparet har satt av tre kvarter til besøket på Orbit Arena. Der vil de bli ønsket velkommen av fylkesmann Valgerd Svarstad Haugland, Ullensaker-ordfører Tom Staahle og visepolitimester Arne Jørgen Olafsen. Under besøket vil det blant annet bli orientering om bedriften, diktopplesning og omvisning. Kronprinsparet vil få muligheten til å pakke hver sin fruktkurv.

– Vi forbereder oss godt på besøket. Det viktige blir å sørge for at vi ikke har for høyt spenningsnivå. Vi fortsetter produksjonen akkurat som før, sier Pedersen.

Kan misunne arbeidsmoral

– Finner dere fram finstasen?

– Vi stiller i arbeidsantrekket, men vil nok freshe det opp mest mulig, smiler produksjonslederen. Han skal også holde en orientering for kronprinsparet.

– Hva slags rolle spiller Orbit Arena i lokalsamfunnet?

– Jeg ser at bedriften har en stor betydning som ivaretar denne gruppen. For mange av dem som jobber hos oss er dette livet. De har en arbeidsmoral som enhver bedriftseier kan misunne i sin arbeidsstokk. De tjener penger og betaler skatt. Jobben bidrar til at de føler seg meningsfulle. De føler en tilhørighet i samfunnet, sier Pedersen.

Etter besøket hos Orbit Arena reiser kronprinsparet til Lotus Tempelet og Det vietnamesiske buddhistsamfunnet. Der blir de også i tre kvarter. Det Vietnamesiske Buddhistsamfunnet har i dag flere templer i Norge, samt flere tilknyttede lokale foreninger. Siden i fjor har de holdt på med å bygge et nytt kombinert tempel og studiesenter på Jessheim. Tidligere i sommer ble det invitert til en gedigen åpningsfest, og nå kommer altså kronprinsparet på besøk. Der vil samfunnets øverste åndelige leder og rådgiver, Bikkhu Thich Tri Minh, være vertskap.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no