19. aug
HASTER. – Vilberg skole er foreldet og nærmiljøet er trafikkfarlig. Plassering av ny skole må avklares så fort som mulig. Vi tåler ingen utsettelser, påpeker FAU-leder Eirik Haakstad.
 
– Haster med å få bygd ny skole i midtbygda
EIDSVOLL. – Vi er skuffet over at det tar enda lengre tid å få på plass en ny skole, sier FAU-leder på Vilberg skole, Eirik Haakstad.

Publisert: 03.mar.2017 14:26
Oppdatert: 03.mar.2017 15:22

Fylkesmannen sa sist uke nei til bygging av ny barneskole for midtbygda på Tynsåkjordet. Han ville ha en mer sentralt beliggende skole uten å bygge på dyrket mark.

FLERE TOMTEMULIGHETER

Nå vet ingen hvor den nye skolen skal bygges.

Flertallet av lokalpolitikerne vil prøve å overtale Fylkesmannen til å trekke sin innsigelse slik at skolen kan bygges på Tynsåk.

Noen partier anbefaler å bygge der den nåværende skolen ligger, og andre vil bygge i Trolldalen på Styri der kommunen har hatt skoletomt siden 1970-tallet.

Trolldalen ble også anbefalt av det tverrpolitiske skolestrukturutvalget som for få år siden så på hele skolesituasjonen i Eidsvoll.

LES OGSÅ: Ordfører etterlyses

– HASTER

– Vi tar ikke stilling til hvor ny skole bør ligge. Det vi peker på, er at det ikke må bli flere utsettelser. Det haster med å få på plass en ny skole, sier Eirik Haakstad.

– Vi trodde at planleggingen hadde kommet lenger enn den tilsynelatende er. Vi er overrasket og skuffet over at planene blir stanset nå, sier han.

FORELDET

Haakstad lister opp flere grunner til at det haster med å få bygd ny skole.

– Nåværende skole egner seg ikke til dagens moderne undervisning. Den eldste delen ble bygd helt tilbake på 1920-tallet og tilfredsstiller ikke dagens krav til romløsninger, påpeker han.

– Det er dårlig inneklima i skolen. Kapasiteten er nådd og elevtallet øker raskt. Flere elever, krever også bedre uteareal, sier han.

LIVSFARLIG TRAFIKK

– På toppen av det hele kommer en livsfarlig trafikksituasjon, med en sterkt trafikkert fylkesveg rett forbi skolen der bussene stopper for av og påstigning og der elever må krysse vegen, påpeker Haakstad.

SKOLE FOR FRAMTIDA

– Nå må vi få en ny barneskole, og den må bygges for framtida, sier FAU-leder Eirik Haakstad.

– Eidsvoll er i sterk vekst, og det vil føre til stor økning av elevtallet. Hvis saken ender med at ny skole skal bygges der den er i dag, mener jeg personlig at det aller meste av nåværende bebyggelse må rives, sier han.

– Men det viktigste av alt; få fart på byggingen av ny skole. Vi kan ikke vente lenger, sier FAU-leder Eirik Haakstad.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no