21. jul
MÅ SIKRES: - Jeg kvier meg veldig for å gå her, sier Wenche Westby Skjelbek til EUB. Her ved rasstedet parallelt med E6, omtrent 500 meter nord for rundkjøringa ved Dal.
 
- Her kunne det fort ligget noen under alle steinene
- Her må man rydde opp og sikre, fordi dette er farlig, sier Wenche Skjelbek til EUB. Hun frykter konsekvensene av dårlig sikring.

Publisert: 27.jul.2017 21:00
Oppdatert: 27.jul.2017 10:57

- Om man får sånne steiner i hodet, er det over og ut, sier ekteparet Wenche og Kåre Skjelbek.

De står ved et steinras ved E6 nord for Dal, på den populære turstien som er en forlengelse av Tærudrunden som går fra Skaubanen og til Lysakerbakken. Paret frykter for liv og helse.

kontaktet kommunen

Ekteparet forteller at de oppdaget raset forrige søndag, men at det er usikkert når selve raset gikk. Trolig kan regnværet for en tid tilbake være en utløsende faktor. Kåre Skjelbek tok da kontakt med Eidsvoll kommune for å melde om naturskaden.

- Vi ringte kommunen for over én uke siden, og da trodde vi at noe skulle skje, forklarer de.

Da EUB møtte turgåerne tirsdag formiddag, lå steinene fortsatt strødd over den mye brukte turstien.

- Vi går tur her flere ganger i uka, og vi veit at veldig mange av innbyggerne her bruker vegen som tursti, Vi kjenner mange som både sykler, jogger og lufter hundene sine her. Vi oppdaget raset forrige helg, og da vi pratet med kommunen så sa de at de skulle komme og se på det. Det har de ikke gjort ennå. Vi ser også at folk fortsetter å bruke vegen, fordi da vi oppdaget raset, måtte man klyve over steinene. Nå har folk ryddet seg en liten sti gjennom steinhaugen. De steinene som ligger her er jo ikke farlige, men her kan det fort rase igjen, sier Wenche.

har fryktet ras lenge

De to har lenge brukt nærområdets turstier, og benyttet vegen også før E6 ble bygget ut. Wenche forteller at hun nå kvier seg for å ta med familiens hund på tur, og at hun i lenger tid har fryktet at den rundt ti meter høye veggen skulle rase ut.

- Jeg går så ofte her, og stadig ser jeg store steiner ute i vegen. Jeg tør aldri å gå helt inntil fjellveggen, og går alltid på andre siden av vegen. Jeg kvier meg veldig for å gå her, og det er ingen som vet når neste ras kommer, sier Wenche Skjelbek.

Ekteparet appellerer nå til både grunneier, vegvesen og kommune om å samarbeide om å få sikret turområdet for å sørge for at det ikke går flere ras.

- Man burde egentlig ha satt opp en sperring, et skilt eller kjegler for å vise folk at det er rasfare her, sier Kåre.

- Her må man bare rydde opp og få sikret fjellskrenten med én gang, fordi dette er farlig. Det er bare flaks at det ikke var noen som gikk her da det skjedde, og det kunne fort ha ligget noen under disse steinene, avslutter Wenche.

Gamle glimt: Dal stasjon for 90 år siden

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no