25. jun
PÅ BESØK. Stortingskandidat for Akershus KrF, Ingunn E. Ulfsten (nr. to fra venstre), roser Hurdal Mottak for hjertevarme og god behandling av flyktninger. Til høyre mottaksleder Trude Andersen. Foto: Privat
 
- Her er det hjertevarme
HURDAL. Stortingskandidat for KrF, Ingunn E. Ulfsten, roser Hurdal mottak som et godt sted å være, men generelt mener hun at flyktninger blir sittende for lenge i mottak.

Publisert: 07.mar.2017 07:56
Oppdatert: 07.mar.2017 08:04

– For mange sitter for lenge på asylmottak. Mange blir pasifisert og blir en skygge av seg selv i ventetiden. Dette kan ødelegge en god integrering i etterkant, sier Ingunn E. Ulfsten.

Ulfsten har vært på en rundtur i Hurdal. Der besøkte hun blant annet Hurdal Mottak.

– Hurdal Mottak synes som et godt sted å være. Her det hjertevarme, kulturelle tiltak, undervisning i samfunnsfag, norsk kultur og språkopplæring. Det er gode bygningsmessige fasiliteter og beboerne deltar også på ulike arrangementer i bygda, som Spark-VM, sier Ulfsten.

– Vi har leid inn en egen norsklærer, sier Trude Andersen, daglig leder på mottaket. Hun mener mottaket fungerer som et lite samfunn der beboerne er opptatt av å hjelpe og støtte hverandre i en sårbar situasjon.

– De deltar også i den daglig driften. Det er 123 beboere nå, også flere barnefamilier. Barna går på barnehage og skole i bygda.

MANGE INVESTERTE MILLIONER: Men så stoppet flyktningstrømmen

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no