17. jul
PASS PÅ. Faren til den mindreårige jenta som ble seksuelt misbrukt, oppfordrer alle foreldre til å følge godt med på barnas nettbruk.
 
– Hun ble lurt trill rundt av overgriperen
ØVRE ROMERIKE. – Han skulle sittet inne resten av livet. I stedet fikk han seks år i fengsel for overgrep og voldtekt, sier faren til jenta som ble lurt inn i sexfella via nettkontakt.

Publisert: 28.mar.2017 19:02
Oppdatert: 31.mar.2017 11:30

23-åringen er nå dømt for å ha hatt seksuell omgang med elleve mindreårige jenter. En av dem var ei jente fra Øvre Romerike.

– Det er klart vi er bitre. Han har ødelagt mye for oss, sier faren, som vil være anonym.

Nå vil han advare alle foreldre til ikke å ta for lett på barnas nettbruk.

– VI FULGTE MED, LIKEVEL FORSTO VI IKKE HVA SOM SKJEDDE

Som alle andre 13-åringer var jenta på sosiale medier på nettet.

– Vi fulgte med, men tydeligvis ikke godt nok. Datteren vår var på Facebook, det visste vi. Det vi ikke visste, var at hun hadde tre forskjellige profiler, var på Snapchat og flere andre plattformer, sier faren.

Han mener at foreldrene må gå den harde vegen, samme hvor mye ungene mener de «bryr» seg.

– Snakk med dem, gå overraskende inn på rommene deres og forlang å se hva de driver med på nettet. Begår de overtramp, ta fram dem både mobiltelefon, PC og nettbrett. De blir opprørte akkurat der og da, men det kan spare dem for mye, sier faren.

MØTTE HAM PÅ FACEBOOK

– Hun kom i kontakt med ham via Facebook. Han overøste henne med godord, og hun slukte det rått. Hun var i en vanskelig alder og ble et lett bytte. Han lovte henne gull og grønne skoger, og hun trodde på ham. Da politiet undersøkte PC-en hans var den mettet med sexdomener. Det var helt vilt, sier faren.

– For unge og uerfarne, er det mye spennende der ute, mener moren og fortsetter:

– Jeg vet ikke akkurat hvordan man skal gripe det an. For mange advarsler kan gjøre det enda mer spennende. Det er virkelig vanskelig å vite hvordan man skal gripe det an. Begge mener at de fleste foreldre er naive.

– De tror de har full kontroll, men mange hadde blitt sjokkert om de visste hva barna drev med på nettet. De må slutte å tro blindt på ungene sine. Vi kunne ikke tenke oss at noe slikt kunne skje med datteren vår, men det skjedde. Foreldrene må være mer kritiske til ungenes nettbruk, sier de.

GIKK FRA NETT TIL OVERGREP

Mannens framgangsmåte overfor sine mindreårige ofre var den samme: Etter å ha opprettet nettkontakt, tok han kontakt med jentene fysisk. Det endte med seksuell kontakt, selv om de var mindreårige.

– Han hentet henne på skolen, tok henne med på telttur og oppsøkte henne da hun var på ferie. Hun gikk frivillig med, men hun var jo bare 13 år og forsto ikke konsekvensene. I dag sliter hun med skyldfølelse og sier at hun ikke turte å si nei til ham. Hun er redd for å gå steder hvor det er mange folk, hun tør ikke være hjemme alene. Slik var hun ikke før. Dette har vært en traumatisk opplevelse som kommer til å sitte lenge i, både for henne og for resten av familien, sier faren.

LES OGSÅ: Mer familievold og flere seksuelle overgrep

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no