21. okt
GLEDER SEG: Kultursjef Jon Henrik Solhei i Ullensaker kommune gleder seg til å få besøk av Sommertoget.Foto: Thomas Hansen
 
– Husk hvit T-skjorte
Sommertoget stopper også på Kløfta og Jessheim stasjoner.

Publisert: 22.jul.2017 07:00
Oppdatert: 22.jul.2017 08:27

Til sammen står Sommertoget en halvtime på de to stasjonene 22. juli. Fra 11.55 til 12.05 står det på Kløfta stasjon og fra 12.25 til 12.45 er det Jessheim stasjon som gjelder. Kultursjef Jon Henrik Solhei er naturligvis blant dem som gleder seg stort til happeningen. Nå kommer Ullensaker kommune med en klar oppfordring til alle som ønsker å delta på stasjonene:

«Møtt opp og ønsk hele Norge velkommen til Ullensaker. Ta gjerne på hvit T-skjorte. Vi prøver å forme ordene Jessheim og Kløfta. Husk også flagg», heter det i meldingen fra kommunen.

NRK lager et spesialtog som blant annet rommer filmstudio og scene, og de sender direkte-TV fra toget på sin tur i landet. Toget vil kjøre ganske rolig for å kunne vise natur og det som eventuelt skjer rundt sporet underveis. Toget kjører nordover på Hovedbanen.

HUSKER DU DETTE: I år er det tog, i fjor var det båt

– Vi ønsker at flest mulig folk skal komme og være på stasjonene når toget stopper. Så kan vi lage litt god stemning og vise at dette er et bra sted å være, uttaler kultursjef Solhei til EUB.

Ullensaker kommune har vært i dialog med produksjonen for å tipse om hva det kan være verdt å ta en nærmere titt på underveis på togturen.

– Vi vil jo vise fram bygda vår og håper at noen kanskje er interesserte i å komme på TV. Hvis lag og foreninger ønsker å vise seg fram så har man en gyllen mulighet, utdyper Solhei.

Et helikopter følger toget underveis og forsyne seerne med bilder fra oven. Det blir noe underholdning på begge stasjonene, får EUB opplyst.

– Dette blir gøy. Vi skulle gjerne hatt de til å stoppe litt lengre, men de minuttene de er her skal vi prøve å lage god stemning, sier Solhei videre.

I fjor hadde NRK sending fra Skibladner. I år fortsetter man med sommersendinger fra innlandet.

– Vi fikk en forsmak på hva innlandet har å by på sist sommer. Nå får vi en unik mulighet til å vise fram helt nye steder og fortelle helt nye historier, skriver NRK i en melding.

Sommertoget forflytter seg på dagtid med minutt for minutt sendinger til nye stasjoner der det blir både TV- og radioprogrammer.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no