21. okt
GRØNNE LINJER: - Vi politikere må sørge for god tilgang til naturen fra der folk bor. Grønområder er en viktig del av byen vår, sier Aps Eyvind J. Schumacher.
 
Ønsker å sikre grønne linjer fra boligfelt og inn i skogen
Arbeiderpartiet ber politikerne om å beskytte grønne områder mens det ennå er mulig.

Publisert: 25.apr.2018 06:00
Oppdatert: 24.apr.2018 14:41

– Vi må både ta vare på de bynære grøntområdene våre og sikre at flest mulig innbyggere har direkte tilgang til naturen året rundt. Folk på Jessheim skal ikke trenge å kjøre bil for å komme seg ut i skogen, sier Eyvind J. Schumacher i Ullensaker Arbeiderparti.

UTBYGGING AV GYSTADMARKA: - Vi må tenke moderne

Utsagnet kommer etter forrige ukes kommunestyremøte der sluttbehandling av områderegulering for midtre del av Gystadmarka ble behandlet. Der skal 690 mål bygges ut til en moderne bydel i løpet av de neste årene.

INN I PLANENE

Schumacher påpeker at folk som bor i kommunens største boligområde Nordbymoen, risikerer å bli stengt ute fra skogsområdene på Gystadmarka når byggingen der omsider er over.

– Derfor er det viktig å båndlegge noen arealer nå slik at vi får brede og grønne linjer inn i marka. Det gjelder for øvrig i alle utbyggingsplaner, ikke bare her på Nordby, sier han.

BYGDE HAGESTUE: Nyter naturen på nært hold

– Hvordan sikrer man dette?

– Ved at slike punkter tas inn i rulleringen av kommuneplanen som viktige grøntområder der det aldri skal utbygges. så de står der for alltid. Ved kommende rulleringer kan det nemlig være for sent. Vi ser at planene for Gystadmarka berører en stor bit av det populære turområdet vårt. Og de som må gjennom den fremtidige bebyggelsen der for å gå ut i marka, må krysse sju veier. Slik kan vi ikke ha det, understreker han.

SIKRE TILGANG

Kommunestyret la inn i saken hans merknad som sier at det må sikres grøntstruktur som opprettholder Nordbymoens tilgang til Brennifjell og Holmsfjell-løypenettet.

– Er det for lett å glemme slike faktorer i all viraken rundt de store utbyggingsprosjektene?

– Ja. Ubyggerne som vil utvikle sine eiendommer står bak og pusher på sine saker, og det er helt naturlig. Derfor må vi sikre tilgangen for fremtiden.

–Kan slikt påvirke utviklingen av Jessheim?

– Ja, kanskje må vi tenke enda tettere og høyere i noen sentrumsnære områder for å bevare grøntarealer. Dessuten har vi allerede en ferdigregulert reserve på 10.000 boliger, så det er ikke prekært å bygge ut Gystadmarka nå. Derfor har vi tid på oss til å planlegge skikkelig så vi får en trivelig by. Vi vil også høre hva innbyggerne sier, og holder et åpent møte i mai om temaet, sier Eyvind J. Schumacher.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no